Tgrt Haber

Erdoğan'dan The Economist'in hadsiz kapağına sert tepki: Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi tayin edemez

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ocak 2023 16:04 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 16:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz The Economist dergisinin Türkiye'yi ve kendisini hedef alan hadsiz kapağına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi mi tayin ediyor. Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi değil, Türk milletinin kendisi tayin eder" dedi.

İngiltere merkezli The Economist dergisi bu haftaki sayısında Türkiye​ ve CumhurbaşkanıErdoğan​'ı hedef alan skandal bir yazıya imza atmış kapağında Türk bayrağı üzerindeki hilale Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siluetini yerleştiren dergi, seçim analizinde 'Türkiye felaketin eşiğinde' ifadelerine yer vermişti. The Economist'in bu hadsiz yazısı üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Küstah propagandayla kendilerince Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar. Okuyuculara bunun dezenformasyona dayalı sahte bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

"GELECEĞİ KAOS TELLALIĞINA SOYUNANLARIN İNSAFINA BIRAKAMAYIZ"

Bugün İstanbul’da 'Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, The Economist dergisinin Türkiye'yi hedef alan skandal yazısına tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'nin kaderinin İngiliz The Economist mi beliryecek? Milletim belirleyecek milletim. Evlatlarımızın geleceğini kaos tellalığına soyunanların insafına bırakamayız. Onlar daha kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor" dedi.

ATİNA YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

Konuşmasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Türkiye ve 'Tayfun' füzesi ile ilgili açıklamalarına da değinen Erdoğan, sert bir uyarıda bulundu.

"Diyorlar ki 'Tayfun diye bir füze üretti Türkiye. Bu Atina'yı vurursa ne olacak?" diyen Erdoğan, Türkiye'nin Atina'yı vurmak gibi bir derdinin olmadığını ifade etti. Erdoğan, "Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Ama akıllı durursan seninle işimiz yok" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...