Tgrt Haber

TİP'li Sera Kadıgil'in Diyanet ve imam hatip rahatsızlığı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 16:05 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 16:13
TİP'li Sera Kadıgil'in Diyanet ve imam hatip rahatsızlığı

TİP vekili Sera Kadıgil, katıldığı bir Youtube yayınında imam hatip liselerini hedef alarak "Bunlar geldiğinden beri imam hatip sayısı 20 kat arttı" dedi. Kadıgil, Diyaneti'n de kapatılması istediğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi​ (TİP) vekili Sera Kadıgil, bir YouTube kanalına yaptığı açıklamada "Diyanet İşleri Başkanlığını ve İmam Hatip iselerini (İHL) hedef alan söylemlerde bulundu.

Televizyon programcısı ve Youtuber Armağan Çağlayan​'ın sunduğu "Gör Beni" adlı programa konuk olan Kadıgil, imam hatip liselerinden rahatsız olduğunu açıkça söyleyerek, "Çoluk çocuk okul bulamıyor" iddiasında bulundu.

"İNANÇ BAŞKANLIĞI KURULSUN!"

Deprem bölgesinde Kur'an kursu açılmasından da rahatsız olan Kadıgil'in açıklamaları şu şekilde: "Bunlar geldiğinden beri imam hatip sayısı 20 kat arttı. Çoluk çocuk okul bulamıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı​ ne işe yarıyor. 6 bakanlıktan büyük bütçesi var. Kültür Bakanlığı ve

Ne yapıyor, gelmiş deprem bölgesinde çadırda Kur'an kursu açıyor. Ben, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını, yerine tüm inançlara saygılı bir İnanç Başkanlığı kurulmasını elbette savunacağım."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...