Tgrt Haber

Topbaş, 'Yüreklerinizle tankların, topların önüne çıktınız'

21 Temmuz 2016 02:48
Topbaş, 'Yüreklerinizle tankların, topların önüne çıktınız'

Taksim Meydanı’nı doldurarak #VatanİçinNöbetteyiz diyen İstanbullulara seslenen Başkan Kadir Topbaş, 'Ne olur, şurada oluşturduğumuz birliktelik tablosunu mahallemizde, sokağımızda da oluşturalım' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın konuşması şöyle:

Demokrasinin, milli iradenin ve vatanın değerli nöbetçileri, hepinizi sevgi ve saygılarımı arz ediyorum. Ne kadar da güzelsiniz. Çanakkale destanı yazan ecdadımıza layık oldunuz. Yüreklerinizle tankların, topların önüne çıktınız. Milli iradeye ve halka rağmen hiçbir şey olmayacağını gösterdiniz. Sizin iradeniz ve Cumhurbaşkanımızın o dik duruşuyla halka rağmen hiçbir hareketin olmayacağını gösterdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diyorum.

Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız meydanları doldurun dedi. Sizler de buna uyarak darbecilerin hareket kabiliyetini kısıtladınız. Allah’ın izniyle siz olmasaydınız, bugün İstanbul’da bu Taksim meydanında sıkıntıları, acıları, kan ve gözyaşlarını görürdük.

Darbe yapmak istediler, millten tokat yediler

Bu darbecilere insan demek bile fazla. Asker kıyafeti giymiş teröristler olarak vatanımıza, milletimize kast ettiler. Darbe yapmak istediler, milletin tokadını yediler. Sayın Cumhurbaşkanımız haşhaşiler deyince bazı çevreler farklı değerlendirdi. Ama bu tabir bile onların için az…

Peygamber ocağı olarak gördüğümüz askerimizi kirletmeye çalışanlar, kirletemeyecekler. Nasıl bir ihanet? Şeytanın aklına bile gelmeyecek hilelerle örgütlenmişler. Çok şükür ki muvaffak olamadılar. Rabbime hamd ediyorum. Allah gücünüze güç kattı ve yeni bir tarih yazdınız. Tüm insanlık tarihine altın harflerle girdi. Başka milletler şaşırıyor. ‘Yanında insanlar şehit oluyor, yaralanıyor. Kurşun yanından geçiyor, ama yılmıyor’ diye. Bu bizim inanç dünyamızdan aldığımız güçtür. 79 milyon bir yumak olduk. Siyasi çekişmeler bir tarafa bırakarak milletçe bu darbecilerin karşısında durabildik.

FETÖ’nün anarşistlerinin hain girişimini ferasetinizle önlendiniz

Fetö’nün o anarşistlerinin hain girişimi sizin ferasetinizle önlendi. Geçmişte yaşanılan zulümlerin de ötesinde fetöşizm diye bir olay ortaya çıktı. Ne bu dünyada, ne öteki dünyada yerleri var. Diyanet İşleri Başkanımız, ‘Bunların cenaze namazı bile kılınmaz’ dedi. Nasıl bir ihtiras ve efsunlanmaktır bu insanlara ateş etmek, vatandaşın üzerine tankı sürebilmek. Biz tarihimizde düşmanımıza bile elinde silah yoksa silah doğrultmamışız. Allah gücünüze güç katsın. Rabbim polisimize, askerimize güç versin. Hile ve desiselerin başlarına çevirsin. Çevirdi de…

Talimat değişmeden meydanlardan ayrılmayacağız

Başkomutanımızın talimatıyla meydanlardasınız ve o talimat değişmeden meydanlardan ayrılmayacağız. Dün de söyledim. Sakın ha, bunların bizim mezarlıklarımızda yeri olmaz.

Dün burada ifade ettim. Belediyede yaptığımız toplantıda, ‘Sakın ha, bizim mezarlıklarımızın hiçbirinde bunlara yer olmaz. Hiçbir Mümin, hiçbir kimse bu mezarlıklarda bunları istemez’ dedim. Kimsesizler mezarlığına defnedelim dediler. ‘Hayır. O kimsesizlerin içinde Allah’ın sevdiği kullar vardır. Oraya da koyamazsınız’ dedim. Mezarlıklar Daire Başkanıma talimatı verdim. Öyle bir mezar olsun ki Fatiha değil lanet okunsun. 15 Temmuz 2016’da devlete ve millete silah çeken hainler mezarlığı olsun. Kara taşlarla örün etrafını, mezar taşı olarak kara taş koyun. Kargalar konsun. Cehennem çukurlarından bir çukur olsun orası. Şehitlerimiz altından ırmaklar akan cennet bahçelerinde kıyamet gününü beklerken, onlar da kargaların gölgelerinde, cehennem çukurlarında beklesinler. Azapları kıyamete kadar devam etsin. Bu millete yanlış yapan abad olmaz.

Beraberlik tablosunu mahallemizde devam ettirelim

Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğruldu. Bu Albayrak şehit kanlarımızın rengini taşımaktadır. Bayrağımız her daim göklerde olacak. Hiçbir hain fırsat bulamayacak. Yeter ki bir kardeşliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirelim. Bu ülkeyi haşhaşilere teslim etmeyen sizlere, gerçek askerlerimize, polislerimize, tüm siyasi parti liderlerimize teşekkür ediyorum.

Bugün darbe girişiminde gazi olmuş bir bayanı ziyaret ettiğini, iki oğlu ve eşiyle birlikte meydanlara inen bu kardeşimiz ve eşi yaralanmış. Başkomutanımdan emir aldım. Yine olsa yine giderim diyor. Sizin bu azim ve gayretiniz bizleri güçlendiriyor.

Sizler esasında bir tarih düşüyorsunuz. Bu duruşunuz tarihe kaydedildi. Rabbim size zeval vermesin. Ne olur, şurada oluşturduğumuz beraberlik tablosunu mahallemizde, sokağımızda da oluşturalım. Siyasi parti ayrımı gözetmeyelim. Selamı yaygınlaştıralım. Bizim büyük bir milletiz, Ayır gayrımız yok. Bunlara asla prim vermeyelim. Zafer milletin galibiyet Allah’ındır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...