Tgrt Haber

TSK'ya suçlamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 15:42 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 16:22
TSK'ya suçlamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme! 

Son dakika haberi: CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik, "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" suçlaması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Tanrıkulu'nun "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu içeren soruşturma izni talebini Adalet Bakanlığına gönderdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında yaptığı suçlama sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı​'nın soruşturma başlattığı CHP​ Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama"suçunu içeren soruşturma izni talebini Adalet Bakanlığına gönderdi. 

CHP'li Tanrıkulu katıldığı bir canlı yayında, "15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri​ değil mi? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı orada. Bu kadar köyü kim yaktı?" diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne suçlamada bulunmuştu. 

"ASKERİ ALENEN AŞAĞILAMA SUÇU"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin açıklamada, "Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu​ hakkında, 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçu' yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi Adalet Bakanlığı​'na gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

PARTİSİNDEN TEPKİ GELMİŞTİ: KABUL EDİLEMEZ 

Konuya ilişkin ana muhalafet cephesinden açıklama geldi. Tanrıkulu'nun iddisının ardından Twitter hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" demişti. 

NE OLMUŞTU? 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çıktığı bir canlı yayında, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız" diye konulmuştu. 

Tepkilerin odağına yerleşen Tanrıkulu'nun iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan da tepki gelmişti. MSB'den yapılan açıklamada, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele ettiği vurgulanmış ve iddiaların 'iftira' olduğu aktarılmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...