Tgrt Haber

Tunç Soyer'den itiraflı adaylık çıkışı: Yapamadıklarımız var 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ağustos 2023 23:00 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 23:13
Tunç Soyer'den itiraflı adaylık çıkışı: Yapamadıklarımız var 

İmamoğlu ve Yavaş'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de büyükşehire yeniden aday olduğunu duyurdu. Vadettiği projelerin yüzde 20'sini tamamlayamadığını itiraf eden Soyer, "Bir dönem daha nasip olursa, bütün bunları tamamlamak isterim" dedi. Bu açıklamaların ardından gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. İşte ayrıntılar... 

İzmir​ Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer​, Ağrı Dernekleri Konfederasyonu Ege Bölgesi İzmir Başkanlığı'na ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada görev süresini değerlendiren Soyer, 5 yıl içerisinde çok büyük felaketlerle karşılaştıklarını söyledi.

"YAPAMADIKLARIMIZ VAR"

Soyer vaatlerinin yüzde 20'sini gerçekleştiremediğini itiraf ederken, "Orman yangınları, pandemi, deprem… Hepsini üst üste yaşadık. Şimdi de ekonomik kriz, siyasi kriz, seçimler… 5 yıl önce vaat ettiklerimizi büyük ölçüde tamamlamış olsak da yüzde 20 civarında yapamadıklarımız var. Önce onları tamamlamak isterim" dedi. 

DİR DÖNEM DAHA TALEP ETTİ 

Yapacak daha çok proje olduğunu öne süren Tunç Soyer, "CHP, 100 yıllık bir parti... Ben de onun büyükşehir belediye başkanıyım. Daha yapacak çok şey var. Bütün bu sular durulur ve partinin yetkili organları, genel başkanı, kararları verir. O nedenle diliyorum ki bir dönem daha nasip olursa, bütün bunları tamamlamak isterim. ‘Sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz’ diye bir söz var. Benim görev sürem de o kadar dalgalı geçti ki… İzmir’i tekrar bir dünya kenti yaparak, bu şehrin ürettiği refahın adil biçimde paylaşılmasını sağlayacak daha çok projemiz var. Bunları yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu. 

Soyer, CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bu konu üzerine henüz bir görüşme gerçekleştirmediğini de sözlerine ekledi. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...