Tgrt Haber

Tunç Soyer'in CHP'de kabul etmediği görev belli oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 09:24 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 09:29

İzmir'de Büyükşehire yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'in, CHP lideri Özgür Özel tarafından kendisine yönlendirilen teklif belli oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, CHP lideri Özgür Özel ile geçtiğimiz günlerde genel merkezde bir araya geldi. Soyer'e yeni görev öneren Özel'in talebi kabul edilmedi. 

CHP kaynakları, görüşmenin her iki taraf için de olumlu geçtiğini aktarırken Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, deneyimli iki siyasetçi arasında yapılan toplantının detayları belli oldu.

'YURTDIŞI DANIŞMANLIĞI'

İkili arasındaki sürpriz görüşmede Özel Soyer'e "CHP’nin yurt dışı danışmanlığı" görevini önerdiği iddia edildi. 

Tunç Soyer'in CHP'de kabul etmediği görev belli oldu  - 1. Resim

GÖNÜL ALMA ÇABASI 

İddiaya göre Özel, CHP’nin yurtdışı politikalarını Tunç Soyer’e emanet edip aynı zamanda gönlünü almak istedi. Öneriyi geri çeviren Soyer görüşmede, adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını, aday olduğu dönemdeki 165 vaadinden 155’ini yerine getirdiğini öne sürdü. 

Tunç Soyer'in CHP'de kabul etmediği görev belli oldu  - 2. Resim

SOYER AÇIKLAMA YAPMIŞTI: ENDİŞELİYİM 

Görüşme sonrası ilk açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den gelmişti.

Soyer X hesabından yaptığı paylaşımda, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in davetiyle Ankara'da görüştük. İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim" demişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...