Tgrt Haber

Tunus’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘darbe’ sözlerine tepki: İç işlerimize müdahaledir

06 Nisan 2022 09:52 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 09:58
Tunus’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘darbe’ sözlerine tepki: İç işlerimize müdahaledir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tunus’taki Meclis’in feshedilmesini ‘darbe’ olarak tanımlamasına Tunus Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi. “Tunus’un iç işlerine kabul edilemez bir müdahale” ifadesi kullanılan açıklamada ayrıca “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri karşısında şaşkınız” dendi.

Tunus ile Türkiye arasındaki gerginlik yükseliyor. Tunus’ta Meclis’in feshedilmesinin ardından yaşanan siyasi belirsizlik ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği sözlere cevap geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşananları üzüntüyle izlediğini söyleyerek “Seçilmişlerin bulunduğu Meclis’in feshi, Tunus’un geleceği açısından düşündürücüdür ve Tunus halkının iradesine bir darbedir” ifadesini kullandı.

TUNUS’TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine Tunus Dışişleri Bakanlığı tarafından cevap geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını iç işlerine kabul edilemez bir müdahale olarak tanımlayan Tunus Dışişleri Bakanlığı, “Tunus, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri karşısında şaşkınlığını belirtiyor… Bu açıklamalar kabul edilemez. Tunus dost ülkelerle yakın ilişki kurmaya hevesli olduğunu hatırlatır fakat kararlarının bağımsızlığına ve egemenliğini reddeden ülkelere karşı olacaktır” denildi.

TÜRK BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

Tunus Dışişleri Bakanı Osman Jerandi de Twitter üzerinden, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü ve Tunus’taki Türkiye büyükelçisinin Tunus dışişleri bakanlığına çağrıldığını söyledi.

https://twitter.com/OJerandi/status/1511491509853503494

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...