Tgrt Haber

Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşma imzalandı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı
13 Haziran 2024 20:59 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 21:12
Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşma imzalandı!

Son dakika haberi... Türkiye ile İspanya arasında enerjiden savunmaya, tarımdan eğitime toplamda 11 önemli anlaşma imzalandı. İletişim Başkanlığı imzalanan anlaşmaların ayrıntılarını paylaştı. İspanya, ayrıca Türkiye'nin AB sürecine de destek verdiğini duyurdu...

Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya​'nın başkenti Madrid'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez​ ile Moncloa'daki başbakanlık konutunda bir araya geldi.

Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşma imzalandı! - 1. Resim

11 ÖNEMLİ ANLAŞMA

Görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Sanchez huzurunda iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İspanya Krallığı Bilim, Yenilikçilik ve Üniversiteler Bakanlığı Arasında Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Mutabakat Zaptını Türkiye​ adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares imzaladı.

 

Resim

Resim

İSPANYA'DAN TÜRKİYE'YE TAM DESTEK

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği basın toplantısında, "İspanya, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdi" ifadelerini kullanarak, “İspanya, 2015'ten bu yana ülkemizde konuşlu hava savunma sistemleriyle hem müttefik olarak Türkiye'nin hem de NATO'nun kolektif güvenliğine destek veriyor” dedi.

Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...