Tgrt Haber

Türkiye'den PKK'ya darbe üstüne darbe! Prof. Dr. Esat Arslan'dan çarpıcı yorum: Kandil çevrelendi, ABD hikmete erdi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 17:08 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 18:18

Türkiye özellikle dış politikada hareketli günlerden geçiyor. Seçim arifesinde olan Türkiye, bir yandan ABD’den cesaret alan Yunanistan’ın saldırgan hamlelerine cevap vermeye çalışırken öte yandan Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı operasyon düzenleniyor. Peki Türkiye’nin bu hamleleri stratejik açıdan ne ifade ediyor? Prof. Dr. Esat Arslan, ABD’nin dış politikasının Türkiye’ye doğru evrildiğine dikkat çekerek “Kandil ile HDP ile ilinti kuranlara sesleniyorum. Kandil’in bir önemi kalmamıştır, çevrelenmiştir. ABD de hikmete ermiştir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK’ya Kandil’de darbe üstüne darbe indirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, operasyonla ilgili  “2 gün önce TSK gitti, 140 km içeri girdi ve Asos’ta 16 teröristin olduğu mağarayı, sözde komuta merkezini vurdu” dedi. Öte yandan Türkiye bir süredir Ege’yi Yunan denizine çevirmeye çalışan ve silahlandıran Yunanistan’a karşı da diplomatik mücadele veriyor. Peki Türkiye’nin bu hamleleri stratejik açıdan ne ifade ediyor?  TGRT Haber’de Çağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Arslan ile akademisyen Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe kritik yorumlarda bulundu.

"KANDİL ARTIK ÇEVRELENMİŞTİR"

Türkiye Bağdat’ta istenmeyen bir aktör konumundan istenen, sorunları çözen bir aktör durumuna yükseldi” diyen Arslan, Türkiye’nin Arap komşuları ile diplomatik tecridi bir köşeye bıraktığını ve Şii kanallarla da doğrudan temaslar kurduğunu söyledi. Türkiye’nin bu operasyonları artık rahat rahat yapacağını belirten Arslan, “Kandil ve HDP ile ilinti kuranlara sesleniyorum. Kandil’in bir hikmeti harbiyesi kalmamıştır, çevrelenmiştir. Türkiye çok daha emin bir seçime gidecektir” dedi. 

“TÜRKİYE DÜNYANIN BİR NUMARASI”

“Türkiye kestirme silahlarında bir numaradır” diyen Arslan, “Nasıl ki Sisam, Midilli’den görüntülediysek Irak'ta da görüyoruz. Elindeki silaha kadar görüyoruz. Delikler içindekileri ısıya duyarlı roketlerle vurabiliyoruz. Dünyanın bir numarasıyız. Türkiye bir ülkenin hava sahasını ihlal edebilecek ve söz sahibi olabilecek çok ileri bir teknolojiye sahiptir” dedi. ABD’nin dış politikada Türkiye’ye doğru evrildiğini belirten Arslan, “Bu hidayete ermektir. ABD’ye nota verdik, buna cevap bile vermediler” ifadelerini kullandı.  

"ÖRGÜT PSİKOLOJİK OLARAK DA ÇÖKTÜ"

Akademisyen Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, çok iyi saklanan ve ABD tarafından korunan sözde lider kadroların etkisiz hale getirilmesinin örgüt içinde de psikolojik çöküntüye neden olduğunu söyledi.  Gökçe, TSK’nin hem sözde liderleri hem de sahadaki tüm elemanları yok edecek güce ve teknolojiye sahip olduğunu belirtti. “Türkiye bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel güç olmaya başladı” diyen Gökçe, Türkiye’nin dikkatinin dağıtılmaya çalıştıklarını söyledi. Gökçe, PKK’nın bitmesini engellemek ve Suriye’deki politikalarda Türkiye’nin dikkatini dağıtmak için Yunanistan’ın huzursuz politikalar çıkardığını kaydetti. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...