Tgrt Haber

Ümit Özdağ pazarlığı açıkladı… Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı kaç bakanlık alacaktı?

17 Temmuz 2023 06:21 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 06:22
Ümit Özdağ pazarlığı açıkladı… Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı kaç bakanlık alacaktı?

Son dakika haberi: Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen kapalı kapılar arasındaki pazarlığı açıkladı. “Kaç bakanlık verilecekti?” sorusuna da cevap veren Özdağ’ın sözleri gündem oldu…

Kritik 2023 seçimleri geride kaldı ancak muhalefet içerisindeki hesaplaşma sürüyor. CHP’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği “değişim” grubuna karşı CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ “yenilenme” çağrısında bulundu. Gerçekleştirilecek olan kurultay öncesinde kartlar yeniden dağıtılırken İmamoğlu’nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

SURİYE’YE NEDEN GİDEMEDİ?

Seçimlerin ikinci turunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ yapılan pazarlığı aylar sonra anlattı. T24 gazetesinden Cansu Çamlıbel’e konuşan Özdağ ayrıca Suriye politikası ve iç siyasete ilişkin önemli mesajlar verdi. Kendisinin Suriye’ye gidişinin engellendiğini iddia eden Özdağ “Türkiye'nin Suriye arasında yeşil pasaportların ve diplomatik pasaportların karşılıklı tanınmaması söz konusuymuş. Daha doğrusu Türkiye, Suriye’nin diplomatik pasaportları ve iş pasaportlarını tanımama yönünde bir karar aldığında Suriye de mütekabiliyet sürecini çalıştırmış. Bizim ekibimizin gidişiyle ilgili çalışmaları yapan kişiler ve kuruluş bu detayı atlamış, yani onların teknik bir hatası. Yoksa iki yetkilimizin ülkeye alınmamasının siyasi bir nedeni yok. Ama benim gidişimin engellenmesinin siyasi olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“3 BAKANLIK VE MİT KONUSUNDA MUTABIK KALMIŞTIK…”

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı kendisinin ise ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına da değinen Özdağ yapılan pazarlıkları anlattı ve şu ifadeleri kullandı;

Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. Kamuoyuna açıklamadığımız gizli yazılı mutabakat metnimiz var. Ben de şimdiye kadar açıklamadım. MİT Başkanlığı sözlüydü. Ama bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı. Ben İçişleri Bakanı olacaktım.

Ümit Özdağ

"KEMAL BEY 'ÇOK VURGULAMAYIN' DEDİ"

Göçmenlerin gönderilişi için Göç Bakanlığı değil İçişleri Bakanlığı’nın süreci yöneteceğini söyleyen Özdağ, “Fakat Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı'nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. “Bunu çok vurgulamayın” dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı. Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi" dedi.

Kaynak: T24
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...