Tgrt Haber

Ümit Özdağ, ‘Mansur Yavaş’ çağrısını yineledi: Şartsız destekleriz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Kasım 2022 13:34 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 13:49

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sığınmacıları Türkiye’den göndereceği belirten Özdağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerini bir kez daha yineledi.

2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa süre kaldı. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan​ olurken 6 muhalefet liderinin oluşturduğu altılı masada ise henüz bir isim belirlenemedi. Önümüzdeki günlerde bir kez daha bir araya gelecek olan muhalefet liderlerinin isim konusunda fikir alışverişinde bulunacağı ifade edilirken net takvim ise henüz belli değil.

ÖZDAĞ, ‘MANSUR YAVAŞ’ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığa sıcak baktığı ancak masadaki diğer ortaklarının ‘kazanan aday’ belirlenmesi yönündeki açıklamaları CHP liderinin adaylığını geri plana düşürdü. Siyasi kulislerde birçok isim konuşulurken herhangi bir ittifakta yer almayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  çağrısını yineledi.  Daha önce altılı masaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday göstermesi yönünde açıklamalarda bulunan Özdağ bu açıklamalarını bu sefer Gaziantep'te söyledi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özdağ , sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini ifade etti. Gaziantep’in üzerine sığınmacıların karabasan gibi çöktüğünü ifade eden  Özdağhangi ilden milletvekili adayı olacağına ilişkin ise toplantı yapmadıkları için belirlemedikleri ifade etti.

Özdağ şu ifadeleri kullandı;

Bu konuda henüz kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Parti organlarımızda hiç kimsenin nereden nasıl aday olacağıyla ilgili bir toplantı yapmadık, netleştirmedik, 2 dönem Gaziantep milletvekilliği yaptım ve yine Gaziantep'ten milletvekili adayı olmayı arzu ederim ama milletvekili adayı olur muyum o da belli değil.

“YAVAŞ’I ŞARTSIZ DESTEKLEYECEĞİZ”

Özdağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya ise "Biz Mansur Yavaş ile ilgili yaptığımız teklifi, Türkiye'nin gündeminde tutuyoruz. Bu konuda Mansur Yavaş'ı şartsız destekleyeceğimizi söyledik, hala da o sözümüzün arkasındayız." cevabını verdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...