Tgrt Haber

Yerel seçim öncesinde Ümit Özdağ’dan dikkat çeken çıkış! İYİ Parti ve MHP’ye göz kırptı…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Halk TV
30 May 2023 11:42 - Güncelleme : 30 May 2023 12:00
Yerel seçim öncesinde Ümit Özdağ’dan dikkat çeken çıkış! İYİ Parti ve MHP’ye göz kırptı…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ seçimler sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilere ve İmamoğlu’nun ‘değişim’ mesajına da değinen Özdağ yerel seçimler öncesinde MHP ve İYİ Parti ile ittifak sorusuna dikkat çeken bir çıkışta bulundu. 

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen oylamalar ile Türkiye’nin seçim süreci tamamlandı. İkinci turda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 7 maddelik mutabakat metninin imzalanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na destekleme kararı aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Erdoğan​ yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kaybetmesi ile birlikte CHP’de ertelenen ‘kurultay’ çağrıları bir kez daha yüksek sesle söylenirken özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ vurgusu çok konuşuldu.

CHP’DE DEĞİŞİM OLUR MU?

Yaşanan gelişmeleri ve seçim sürecini değerlendiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV’de dikkat çeken ifadeler kullandı. CHP’de olası ‘değişim’ için Kılıçdaroğlu’nun kendisinin bırakması gerektiği aksi durumda bu değişimin gerçekleşmeyeceğini belirten Özdağ, “Kemal Bey'in CHP​ Genel Başkanlığı'ndan kendi isteği olmadığı sürece ayrılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Demokratik bir kongre yapıldı diyelim, burada da İmamoğlu aday oldu diyelim. İmamoğlu kaybeder. İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olmak için tek şansı Kılıçdaroğlu'nun kendisini davet etmesi ve ona bırakmasıdır” ifadelerini kullandı.

OĞAN KABİNEDE YER ALIR MI?

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan’ın ‘kabineye girip girmeyeceğine’ ilişkin soruya Özdağ şu ifadelerle cevap verdi;

Bilmiyorum girip girmeyeceğini. Ben şu bakanlık olur diye bir şey söyleyemeyeceğim. Söylemem şık da olmaz. Onun için bir yorum yapmayayım. Kendi siyasi tercihidir. Evet, ben Sinan beyin yaptığı bu siyasi tercihe katılmadım, doğru da bulmadım ama neticede Sinan Beyin de bu işin ikinci tura kalmasında katkısı olduğunu da unutmamak gerekir.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri değerlendiren Özdağ, MHP ve İYİ Parti ile ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Türkeş’in milliyetçi lig düşüncesi hakkındaki yorumuna ilişkin Özdağ şu ifadeleri kullandı;

(Tuğrul Türkeş’in milliyetçi lig düşüncesi hakkında) Bu fikrin babası Sinan Baykent adlı bir siyaset bilimci. Baykent, Türkeş’in de danışmanlığı yaptı. Sinan Bey bu fikri önce bana ve Tuğrul Bey’e açtı. Bu görüşün ortaya çıkması dahi Zafer Partisi’nin verdiği mücadele sonucunda oldu. Yoksa cumhur ittifakının içinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet ittifakında da İYİ Parti’nin duruşuyla yapamazsınız. Bir milliyetçilik tartışması yapılacaksa Zafer Partisi çevresinde yapılacak. Yerel seçimlerde bu olabilir mi? Olabilir.

Diyelim yerel seçimlerde ‘X’ ilçesinde İYİ Parti Zafer Partisi’ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti’ye gidip şu adayı destekleyelim dedi, olabilir. Ya da aynı şey MHP’yle olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkarması, bilmiyorum, hiç kolay değil çünkü bir de cumhur ve millet ittifakları var ama düşünülebilir tabii bu.

Kaynak: Halk TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...