Tgrt Haber

Ümit Özdağ'dan bir protokol itirafı daha: Kılıçdaroğlu 'kaybedersek kaybedelim' dedi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 00:25 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 00:36
Ümit Özdağ'dan bir protokol itirafı daha: Kılıçdaroğlu 'kaybedersek kaybedelim' dedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçimlere aylar kala CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları protokole ilişkin yeni bir itirafta bulundu. CHP'nin Atatürk'ün partisi olmadığı için protokol yapmak zorunda olduklarının altını çizen Özdağ, "Kılıçdaroğlu'na bazı uyarılarım oldu, kabul etmedi. 'Kaybedersek, kaybedelim' dedi" diye konuştu. 

Genel seçimlerin ardından gündemden düşmeyen protokol​ krizinde yeni bir itiraf geldi. Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ, dönemin CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile yaptıkları gizli protokol ile ilgili Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözleri ifşaladı. 

Kılıçdaroğlu'na güvenmediği için protokolü imzaladıklarını söyleyen Özdağ, "Özetle biz bu protokolü CHP, Atatürk'ün partisi olmadığı için, güvenmediğimiz için imzalattık. Kılıçdaroğlu'na da güvenmiyorum" dedi.

"KAYBEDERSEK KAYBEDELİM" 

CHP liderinin önüne sunulan protokol maddeleri ile ilgili, "Benim İçişleri Bakanı olacağımın duyurulmasını istedim. Kılıçdaroğlu, 'ortaklarım sorun çıkarıyor' diyerek istemedi. 'Böyle yaparsanız seçimi kaybedersiniz' dedim, 'kaybedersek kaybedelim' dedi. Şahidi de var" diye konuştu. 

"İMAMAOĞLU VE ÖZEL PARTİ KURSA YÜZDE 1 ALAMAZ"

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'e eleştirlerde bulunan Özdağ, "Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özel bir araya gelip parti kursalar yüzde 1 bile alamazlar. Aldıkları oyu Anıtkabir'den Atatürk alıyor" dedi. 

"HERKES BAKAN OLACAĞIMI BİLİYORDU" 

Özel'in 'partide kimsenin haberi yoktu' iddialarını da yalanlayan Özdağ, "Eski Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı olacaktı. Protokol sonrasında bana yardımcı yapılması bile konuşuldu. Bunu, partideki memurlara kadar herkes biliyordu" ifadeleriyle sözlerini noktaladı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...