Tgrt Haber

Ümit Özdağ'dan 'gizli protokol' tepkisi: Hepsinin haberi vardı!

25 Temmuz 2023 13:23 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 13:32
Ümit Özdağ'dan 'gizli protokol' tepkisi: Hepsinin haberi vardı!

Kılıçdaroğlu ile seçim öncesi yaptığı gizli protokolü ifşa eden Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, bu nedenle Millet İttifakı'ndan gelen tepkilere cevap verdi:  Hepsinin haberi var!

Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim öncesi CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile yaptığı gizli protokole ilişkin ilk kez konuştu. Özdağ, görüşmedeki pazarlığa bizzat kendisinin kamuoyu ile paylaşması sonrası Millet İttifakı'ndan gelen tepkilere cevap verdi.

İYİ Parti​ ve Gelecek Partisi'nden gelen sert açıklamalara tepki gösteren Özdağ, "Haberimiz yok' diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener'in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok. Televizyon kameralarının önünde, 28'inden önce çıktı, tek tek tek açıkladı. Neden açıkladı onu bilemem ama açıkladığını biliyoruz. Ben bile Twitter hesabımdan bu açıklamayı paylaştım" ifadeerini kullandı.

"DEVA'YI, GELECEK'İ ÇILDIRTIYOR"

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin, protokolle ilgili gösterdiği tepkinin temelinde, Zafer Partisine 3 bakanlık verilmesinin yatmadığını ifade eden Özdağ, "Tepkinin temelinde, protokolde Anayasa'nın ilk dört maddesinden taviz verilmemesi, 66'ncı maddeden taviz verilmemesi, terörle tavizsiz mücadele edilmesi, FETÖ ve PKK terörüyle mücadele edilmesi ve Türkiye'de yaşayan tüm sığınmacı ve kaçakların bir sene içerisinde Anadolu Kalesi Projesi'yle geri döndürülmesi var. Esas buna duyuyorlar kızgınlığı ve öfkeyi. Terörle mücadeleden FETÖ ve PKK ile mücadeleden sorumlu olacak kişinin Ümit Özdağ olması, yine sığınmacı ve kaçakları vatanlarına geri yollayacak Anadolu Kalesi Projesi'ni uygulayacak kişinin Zafer Partisi Genel Başkanı olması düşüncesi DEVA'yı ve Gelecek'i çıldırtıyor."

NE OLMUŞTU?

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turu öncesi, Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortaklarının da onayını alarak. Özdağ ile görüşmüştü. Özdağ, yapılan protokol sonrası ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almıştı.

Sonrasında ise Özdağ , yaptıkları pazarlığın içeriğini açıklayarak, seçimin kazanılması durumunda kendilerine İçişleri Bakanlığı ve 2 bakanlık daha verileceğini, ayrıca MİT Başkanlığı'nın da Zafer Partisi'nde olacağını söylemişti.

Bu açıklamalar sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında "İkimizin namusuna emanet bir anlaşmaydı. Faik Öztrak bile bilmiyordu" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da bugün yaptığı  açıklamada gizli protokolü eleştirerek. "Protokolden Genel Başkanımızın haberi yoktu" ifadelerini kulanmıştı.

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi de yazılı bir açıklama yaparak Özdağ'ı hedef almış ve "Bilgimiz ve onayımız dışında kişiler arasında mahfuz tutulan herhangi bir protokolün bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...