Tgrt Haber

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek: Kuruluş ilkelerine sahip çıktığınız zaman sizi destekleriz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2023 20:18 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 20:56
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek: Kuruluş ilkelerine sahip çıktığınız zaman sizi destekleriz 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Genel Seçim için 14 Mayıs'ı işaret etti. Gözler "Seçim gününü açıkla, adayımızı açıklarız" diyen 6'lı masaya çevrildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve 6'lı masaya yönelik çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu'na destek şartını duyurdu.

Zafer Partisi​ Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na hangi durumda destek vereceğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı. "Biz sizden ne ittifak isteriz ne milletvekilliği isteriz ne listede bir şey isteriz" diyen Özdağ, "PKK artıklarını, Saray rejimi artıklarını, FETÖ artıklarını yanınızdan uzaklaştırın ve tasfiye edin" ifadelerini kullandı. "Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve kuruluş ilkelerine sahip çıkacağınız zaman" destek vereceklerini belirten Özdağ, aynı zamanda Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin de destekleyeceğini söyledi.    

"DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak işaret ettiği 14 Mayıs'ın bir erken seçime karşılık geldiğini söyleyen Özdağ, Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için Meclis'te yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Özdağ, "Kendisinin Meclisi bir seçime götürmesi durumunda aday olması mümkün değil. Tekrar aday olması anayasaya göre 360 milletvekilinin kabul oyuyla gerçekleştirilecek bir düzenlemeyle mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...