Tgrt Haber

Ümit Özdağ'dan muhalefeti karıştıracak yeni bomba: Kılıçdaroğlu'na oy vermediler

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 03:24 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 03:43
Ümit Özdağ'dan muhalefeti karıştıracak yeni bomba: Kılıçdaroğlu'na oy vermediler

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesi yaptığı gizli protokolü ifşa eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, muhalefeti karıştıracak yeni açıklamalarda bulundu. Yaptırdığı anketin sonuçlarını ilk kez paylaşan Özdağ, İYİ Partili seçmenlerin hangi adaya oy verdiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti​'nin mayıs ayındaki seçim yenilgisinin ardından 2024'teki yerel seçimlerde yeniden ittifak yapıp yapmayacağı merak konusuyken, altılı masaya ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde dışarıdan destek veren Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu​ ile yaptığı protokol sonucu 3 bakanlık ve MİT Başkanlığının kendilerine verileceğini söyleyen Ümit Özdağ, "İçişleri ve 2 bakanlık konusunda anlaştık. O iki bakanlık konusunda, bakanlıkların isimleri telaffuz edildi. Milli Savunma Bakanlığı konuşuldu. MİT Başkanlığı'nı konuştuk ama yazılı hale getirmedik. Kendi partilerinin yüzde 1'lik katkısı olmayanlar Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını engelleyecek girişimleri oldu" diye konuşmuştu.

"İLK KEZ AÇIKLIYORUM" DİYEREK YENİ BOMBAYI PATLATTI

Protokol ile ilgili bu sözleri gündemi değiştiren Ümit Özdağ, ortalığı daha da karıştıracak yeni bir çıkış yaptı.

Katıldığı bir programda 14-28 Mayıs seçimlerine dair konuşan Özdağ, İYİ Parti'ye oy veren seçmenin ikinci turda sandığa gitmediğini söyledi. Bir araştırma şirketinden aldığı verileri aktaran Özdağ, Sinan Oğan'ın Zafer Partisi, MHP ve İYİ Parti'den oy aldığını belirtti.

"İYİ PARTİLİLER KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEDİ"

MHP'ye oy veren seçmenin ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediğini belirten Özdağ, "Bunu ilk kez açıklıyorum, İYİ Parti'ye oy veren seçmen sandığa gitmemiş ikinci turda. Birinci turda Sinan Oğan'a vermiş ama ikinci turda Kemal Bey'e vermemişler" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...