Tgrt Haber

Ümit Özdağ'ın bir iddiası daha asılsız çıktı! 'Tamamı yalan'

01 Mart 2023 22:00 - Güncelleme : 01 Mart 2023 23:06
Ümit Özdağ'ın bir iddiası daha asılsız çıktı! 'Tamamı yalan'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'nin Güney'inde büyük yıkıma yol açan deprem felaketiyle mücadelenin yanı sıra dezenformasyonla da mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Depremin ilk günlerinde "Suriyeli hırsız" yalanını ifşa olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bu sefer de Hatay Altınözü'nde bir çiftlikte yaşayan 60 kişinin, AK Partili olmadığı için yardım gitmediği iddiası asılsız çıktı. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem​ felaketinde dezonformasyonla mücadele en önemli gündem maddesi oldu. Ortaya attığı iddialarla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bir iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi​, tarafından ifşalandı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Hatay, Altınözü ilçesi, Sarıbük mahallesine bağlı Suriye sınırının sıfır noktasında olan ve depremin ilk gününden itibaren 60 kişiyi barındıran Firri çiftliğine AK Partili olmadıkları için yardım yapılmıyor" iddiasında bulundu.

Konuyu araştırmak için bölgede yardım dağıtan birimlerle irtibata geçen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Özdağ'ın iddialarının asılsız olduğunu ortaya çıkardı. 

Ümit Özdağ'ın bir iddiası daha asılsız çıktı! 'Tamamı yalan'

JANDARMA BÖLGEDEYDİ 

DMM'nin yetkililerinden edindiği bilgiye göre, yaşanan deprem felaketinin ardından çiftliğe battaniye ve giyim malzemelerinin olduğu 2 pickup yardım malzemesi götürüldü. Yetkililer, iddiaya konu çiftliğe ayrıca 12 gıda kolisi, çorap çocuk bezi, çocuk maması gibi malzemeler götürüldüğünü belirtti.

Çiftliğe 2 çadır bırakan Jandarmanın, 'çadırları kuramadık' ihbarının ardından çiftliğe tekrar intikal ederek çadır kurulumunu da yaptığı tespit edildi.

ÇİFTLİK SAHİPLERİ DE İDDİALARI YALANLADI 

DMM, iddiaya konu çiftlikteki vatandaşlardan teyit almak için, Ahmet Kıran'dan bilgi aldı.

Ahmet Kıran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ASDEP ekiplerinin, AFAD’ın ve Jandarma'nın depremin ardından çiftliğe defalarca geldiğini ve her türlü yardımı aldığını doğrulayarak, sosyal medyadaki iddiaların tamamen yalan olduğunu söyledi. 

'SURİYELİ HIRSIZ' YALANI ORTAYA ÇIKMIŞTI 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın depremin ilk günlerinde 'Suriyeli hırsız' yalanını da ifşa olmuştu. Suriyelilerin deprem bölgesinde hırsızlık yaptığını iddia eden ve genç çocuğu hedef gösteren Özdağ, paylaşımı apar topar silmiş ve mağdur çocuk, "Ümit Özdağ'ın yaptığı provokatörlüktür. Ben Türk Vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim, ben Diyanet Vakfı'nda hafız biriyim" diyerek gerçekleri ortaya çıkarmıştı.

 

.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...