Tgrt Haber

Ümit Özlale'nin adaylıktan çekileceği iddia edildi... İlk ağızdan açıklama

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
04 Ekim 2023 15:48 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 00:02

İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale, adaylıktan çekileceği iddialarını, "Hayır, Tunç Bey’in kendi temennisi o" diyerek yalanladı.

Seçimlere 6 aydan kısa süre kala partiler bir bir adaylarını belirlemeye devam ediyor. En çok merak edilen adaylar ise, İstanbul​, Ankara​ ve İzmir​... Mayıs seçimlerinde yenilgiye uğrayan Millet İttifakı ortakları, yerelde kendi adayları ile yarışa katılacağı duyurulurken, CHP'nin kalesi İzmir'de Tunç Soyer​'in karşısına Ümit Özlale çıkacak.

"TUNÇ BEY'İN TEMENNİSİ"

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti'nin Ümit Özlale'yi açıklamasının anlaşılabilir olmadığını ve bunun Ankara ve İstanbul için hamle olabileceğini belirterek, adaylıktan çekilebileceğini iddia etti.

Ümit Özlale'nin adaylıktan çekileceği iddia edildi... İlk ağızdan açıklama

Bunun üzerine iddiaya ilk ağızdan açıklama geldi. TBMM'de partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Özlale, Adaylıktan çekileceği iddialarına ilişkin, “Hayır, Tunç Bey’in kendi temennisi o” ifadelerini kullandı.

PARTİ 'GERİ ÇEKİL' DERSE!

İYİ Parti’den adaylıktan çekilme isteği gelirse buna karşı nasıl bir tepki verileceği sorusu üzerine Özlale, “Şu ana kadar Parti meclis üst kurularda aldığı bir kararlarda gösterdiği bir adayı hiç geri çekmemiş. Bundan sonra geri çekeceğini düşünmüyorum. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi ve niyetimizi ortaya koyduk” dedi.

Ümit Özlale'nin adaylıktan çekileceği iddia edildi... İlk ağızdan açıklama

"EKREM BEY GELDİĞİNDE GÖRÜŞÜRÜZ"

İstanbul özelinde yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan Özlale, “Ekrem Bey İstanbul İttifakı oluşturmak için bütün partileri dolaşacağını söyledi. Bize de geldiğinde görüşürüz. Zaten daha öncesinde bu konuyla ilgili kararları divana bıraktı. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkaracağız” diye konuştu. Özlale, ayrıca İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz belirlenmediğini de dile getirdi.

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Ankara ve İstanbul adaylarıyla ilgili soru üzerine de Özlale, "Ne zaman açıklanır bilmiyorum ki ama yakında." dedi.

Özlale, "Milletvekillerinizin İzmir'e çıkarma yapacağı doğru mu?" sorusuna, "Doğru bana yardımcı olacaklar, onlar benim dava arkadaşlarım. Ancak onlarla, partiyle beraber kazanırız." karşılığını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...