Tgrt Haber

Umut Oran’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı

20 Kasım 2015 13:26
Umut Oran’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı

CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Umut Oran, 'Son olağanüstü kurultaydan bugüne kadar geçen sürede 177 imza eşiği aşılmıştır. Sayın Genel Başkanımıza çağrıda bulunuyorum; son olağanüstü kurultaydan bugüne 5’te 1 imza eşiği aşılmıştır' dedi.

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Umut Oran, olağanüstü kurultay süreci ile ilgili olarak Büyükhanlı Park Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Olağanüstü kurultay ve imza toplama çalışmalarıyla ilgili son bir haftadaki gelişmeleri paylaşacağını bildiren Oran, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi hatırlattı. Oran, “Kendisinden şunu rica etmiştim; partinin tartıştırılmaması lazım. Bu sonuçta memleket, parti meselesi, onun bunun meselesi değil. Hepimiz için son derece kutsal olan CHP ve bu konuda da hepimizin çok duyarlı olması gerekiyor. Bu parti içi muhalefet meselesi değil, bu partinin iktidar olması için hareket olduğunu kendisine ifade etmiştim” diye konuştu.
“İMZA TOPLAMA KONUSUNDA BÜTÜN KRİTİK EŞİKLER AŞILMIŞTIR”
Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra 1 haftalık süreçte ne olduğuyla ilgili Oran, şöyle konuştu:
“İmza toplama konusunda bütün kritik eşikler aşılmıştır. İmza toplama konusunda bütün psikolojik barajlar yıkılmıştır ve sayısal sorun kalmamıştır. Bu durumda Sayın Genel Başkanımıza bir hafta önce yapmış olduğumuz görüşmeyi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sayın Genel Başkan son olağanüstü kurultay çağrınızı birkaç arkadaşımızın kamuoyunda basın yoluyla talepleri doğrultusunda almıştınız ve kurultayı çağırmıştınız. Bunu size hatırlatmak istiyorum. Sayın Genel Başkan son olağanüstü kurultaydan bugüne kadar geçen sürede 177 imza eşiği aşılmıştır. Siz sözlü beyanları dikkate alarak, onları ciddiye alarak olağanüstü kurultayı çağırdınız. O zaman rakip olan arkadaş 177 imzayla başvuruda bulundu. Bugün o eşik aşılmıştır. Yine Sayın Genel Başkanımıza çağrıda bulunuyorum; son olağanüstü kurultaydan bugüne 5’te 1 imza eşiği aşılmıştır. Yüzde 20 imzayla zaten olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Bugün bu sayı aşılmıştır. Bugün kurultay delegelerimiz ortaya koydukları iradeyle zaten olağanüstü kurultay şartları mevcuttur ancak seçimli olmamakla beraber. Son olağanüstü kurultayda size karşı oy veren 415 kişilik tercih eşiği de aşılmıştır. Bugün artık imza toplamada bütün bu eşikler, bu psikolojik barajlar aşılmıştır. Birde Genel Merkezin baskıları sebebiyle isminin açıklanmamasını isteyen, dosya genel merkeze gittiği zaman dosya içinde isminin yer almasını isteyen arkadaşlarımız var. Yine imza veren ama isminin şuanda açıklanmamasını isteyen partide yönetici konumunda veya sorumluluk sahibi olan arkadaşlarımız var.”
 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...