Tgrt Haber

Ünlü dağcı Nasuh Mahruki CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı oldu... Everest'e tırmanan ilk Türk

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 10:43 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 11:02
Ünlü dağcı Nasuh Mahruki CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı oldu... Everest'e tırmanan ilk Türk

Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk olan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı oldu ve vaatlerini sıraladı.

31 Mart 2024 tarihinde düzenlenmesi planlanan yerel seçimlere geri sayım sürerken, partiler aday adaylarını belirlemeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de aday belirleme sürecine hummalı çalışmalarla sürdürürken, partinin kalelerinden Beşiktaş'ta Belediye Başkanlığı için çarpıcı bir isim gündeme geldi.   

DİRENÇLİ YAPILAR SÖZÜ

Everest Dağı’na tırmanmayı başaran ilk Türk olarak adını tarihe kazıan ve Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT)’un kurusu ve ilk başkanlığına yapan dağcı Nasuh Mahruki, CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı oldu.

Aday adaylığı sonrası Beşiktaş sakinlerine seslenen Mahruki, ilçeyi güzel yerlere getirebilmek için elini taşın altına koyduğunu belirterek, "Değerli Beşiktaşlılar, komşularım, dostlarım, hemşerilerim, bugün sizlerle önemli bir kararımı paylaşmak istiyorum. Sizler için yola çıktım. Beşiktaş’ı daha iyi yerlere getirmek için yola çıktım. Deprem ve sel gibi afetler başta olmak üzere afet dirençli bir ilçe yapmak için aday oldum” ifadelerini kullandı.

RAKİBİ MUSTAFA SANDAL OLABİLİR!

Diğer yandan İYİ Parti de, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’a Beşiktaş Belediye Başkan Adaylığı teklif etmişti. İddialara göre Sandal, söz konusu teklife olumlu yanıt verebilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...