Tgrt Haber

Vali Bilgin 'Bunu herkes iyi bilsin' diyerek yabancı kanal muhabirinin sorusunu cevapladı: Devletimizin şefkatli elleri herkese açıktır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2023 22:00 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 22:57

Deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Osman Bilgin, yabancı televizyon kanalı muhabirinin "Suriyeli" sorusuna tokat gibi bir cevap verdi. "Suriyelilere yardım ediyor musunuz?" sorusuna Vali Bilgin, "Bunu herkes iyi bilsin devletimizin şefkatli elleri herkese açıktır. Herkese eşitiz. Bu sorunu kabul etmiyorum" cevabını verdi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler Türkiye​'yi hüzne boğdu. Yüzyılın felaketinde saatler geçtikçe bilanço ağırlaşırken kentlerde yaralın sarılması için devletin tüm imkanları seferber ediliyor. Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin de Gaziantep’in Nurdağı​ ilçesinde yapılan yardımları ve bölgedeki son durumla ilgili incelemelerde bulundu.

DEPREMZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Çetin, Nurdağı ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi, ardından sahada çalışan güvenlik korucularıyla buluştu. Vali Bilgin, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ile Çetin paşa beraberindeki heyet, depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vali Bilgin 'Bunu herkes iyi bilsin' diyerek yabancı kanal muhabirinin sorusunu cevapladı: Devletimizin şefkatli elleri herkese açıktır

"HERKESE EŞİTİZ, BU SORUNU KABUL ETMİYORUM"

Yabancı bir televizyon kanalı muhabirinin sorduğu "Suriyelilere yardım ediyor musunuz?" sorusuna Vali Bilgin, 8 yıldır Türkiye'nin Suriyeli vatandaşları bağrına bastığını söyledi.

Bilgin, "Hiçbir fark gözetmeksizin eşit muamele yapıyoruz. Bunu herkes iyi bilsin devletimizin şefkatli elleri herkese açıktır. Bir bina yıkıldığını gördüğümüzde Suriyeli mi yoksa Türk mü ayrımı yapmıyoruz. Herkese eşitiz. Bu sorunu kabul etmiyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...