Tgrt Haber

Bakan Varank'tan TOGG'un fabrika açılışına katılmayacağını açıklayan muhalefete tepki: Bu tavır hoş değil

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Haber Türk
26 Ekim 2022 16:00 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 17:00
Bakan Varank'tan TOGG'un fabrika açılışına katılmayacağını açıklayan muhalefete tepki: Bu tavır hoş değil

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un fabrika açılışına katılmayacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e tepki gösterdi. Bu gururun birlikte yaşanması gerektiğini vurgulayan Bakan Varank, "Görsünler istedik ama gerçekten gösterdikleri tavır hoş bir tavır değil" dedi.

Bursa'nın Gemlik​ ilçesinde yapımı tamamlanan TOGG’un üretim tesisinin açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. Türkiye için tarihi bir an gün olacak açılışa sayılı günler kala gündemde törene davet edildiği halde katılmayacaklarını açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşuluyor. 

Haber Türk canlı yayınına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG​'un fabrika açılışına katılmayacağını açıklayan muhalefete ilişkin konuştu. 

TOGG'un seri üretiminin yapılacağı kampüsün inşaatının tamamlandığını belirten Varank, cumartesi günü de seri üretim bandından inen ilk aracın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vatandaşlara tanıtılacağını dile getirdi.

Satış anlamında da hedefledikleri tarihin 2023'ün ilk çeyreği olduğunu kaydeden Varank, "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. Şu an deneme üretimleri gerçekleşiyor zaten. 29 Ekim'de de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı törenini yapmış olacağız. Şirketin açıkladığı takvime harfiyen uyularak bugünlere gelindi." dedi.

"GÖSTERDİKLERİ TAVIR HOŞ BİR TAVIR DEĞİL"

Varank, ülkeye ait milli projelerinin siyasetin malzemesi yapılmasını istemediklerini, Türkiye'nin Otomobili Projesi'ni gerçekten ülkeyi otomotiv endüstrisinde çağ atlatacak bir proje olarak gördüklerini belirtti. Projeyi bu yüzden başından beri desteklediklerini ifade eden Varank, şunları kaydetti:

"Herkesin gururla baktığı bu projeye açıkçası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i davet etmemiz gerektiğini düşündük. Sadece onları değil milletvekillerini de bu törene davet ettik. Gelsinler bu gururu birlikte yaşasınlar, görsünler istedik ama gerçekten gösterdikleri tavır hoş bir tavır değil. Bu noktada tabi şirketle istişare ederek davetiyeleri kendi adımla gönderdim. Şirket yetkilileri 'Bakanım sizin göndermeniz Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak daha şık olur.' dedi. Bu manada da hem Bakanlığın hem de şirketin logosunun olduğu, altında imzamın olduğu bir davetiyeyi kendilerine gönderdik. Bu işin siyasi bir tarafı yok ama bence kendileri bu işi siyasi görüyor olabilirler. Çünkü daha önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları vardı. 'Bir araç tanıttılar, bu aracı ne zaman üretecekler, hani bu araç' diye açıklamaları oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanından bir daveti kendine yediremiyorsa gidip bakanlıkların da kapısına dayanmaması lazım."

Kaynak: Haber Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...