Tgrt Haber

'Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok'

05 Şubat 2014 22:37
'Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok'

Binali Yıldırım, iktidarları döneminde, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere çevirip bugünlere geldiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Türkiye'de yatırımların yüzde 50'sini 11 yıl boyunca yapan bakanlığın başında görev yaptığını belirterek, "Bu dünyada veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok" dedi. Seçim çalışmaları çerçevesinde partisinin Bornova İlçe Başkanlığı Toplantı Salonu önünde vatandaşlara hitap eden Yıldırım, konuşmasında, son 10 yılda geriye gittiğini ve içe kapandığını ifade ettiği İzmir'de, tarih yazacaklarını söyledi. Yıldırım, iktidarları döneminde, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere çevirip bugünlere geldiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"11 yılda yaptıklarımızı anlatmaya kalksak, bizi eleştirenlerin uykusu gelir. Tek günümüzü boş geçirmedik. Ülkede yatırımların yüzde 50'sini, 11 yıl boyunca yapan, 250 milyar liralık eseri Türkiye'ye yapan bir bakanlığın başında, şanla şerefle görev yaptım. Yüz binlerce ihale yaptım, iş tamamladım. Birçoğunu bilmem, arkadaşlarıma güvendim, hepsinin altına da imzamı attım. Bütün bu işlerin hesabını, her an verdik, Meclis'te, Sayıştay'da, KİT Komisyonu, mahkemelerde verdim, 3 dönemdir seçimde verdim."
Bir muhalefet partisi liderinin, kendisiyle ilgili "Merak ediyorum, İzmir'in sokaklarında nasıl gezecek " dediğini belirten Yıldırım, "Nasıl gezdiğimi, İzmirlilerle kucaklaştığımı görmek istiyorsan, buradayım. Buyur, sen de gel, beraber gezelim. Bu dünyada veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok" diye konuştu.
Yıldırım, seçimdeki rakiplerinin, İzmir'le ilgili projelerden konuşmak yerine, kendisini ideolojik siyasete çekmeye çalıştığını öne sürerek, "Yaptıklarıyla ilgili anlatacakları bir şey olmadığı için hemen minderin dışına doğru ustaca çıkıp, dışarıdan taciz atışlarıyla, akılları sıra bizlerle ilgili milletin aklında soru işareti oluşturacaklar. Hadi oradan, sizin sicilinizi cümle alem biliyor" görüşünü dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla ilgili katılımcılardan birinin sözü üzerine Yıldırım, "Sevgi, samimiyet, saygı. Ne kadar verimsiz ne kadar tembel olsa, o da bir İzmirli, o da bu şehirde yaşayıp hizmetimizden istifade edecek. Ayrımcılık yok" dedi. Binali Yıldırım'a, konuşmasının ardından, Tuğçe Öztürk tarafından yapılmış portresi hediye edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...