Tgrt Haber

Yargıda rüşvet skandalı... Bakan Tunç'tan ilk açıklama: Soruşturma başladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 21:55 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 22:08
Yargıda rüşvet skandalı... Bakan Tunç'tan ilk açıklama: Soruşturma başladı 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç harekete geçildiğini duyurdu.   Bakan Tunç, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ihbar dilekçesindeki iddialarla ilgili kurul tarafından müfettiş görevlendirildiğini duyurdu. 

İstanbulAdalet​ Komisyonu Başkanlığı'nda görevli Bekir Altun'un bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konu ile ilgili ilk açıklama geldi.  

Bahse konu olan iddialarla ilgili HSK’nin ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını açıklayan Bakan Tunç, verilen izin üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirildiğini belirtti. 

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda nulunan Bakan Tunç, incelemeler sonrası suç teşgil eden eylemlerin karşılığını bulacağını söyledi. 

"SUÇLAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Tunç aynı zamanda yaşanan olayın yargı teşkilatı üyelerini töhmet altında bırakacak tutumdan uzak durulması gerekteğini söylerken, "Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa ve mevzuatımızdan aldığı yetki ile bahse konu iddiaları titizlikle araştıracak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda gerekli işlem tesis edilecektir. Somut delillerle ortaya konulan ve suç teşkil eden hiçbir iş ve eylem karşılıksız kalmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bununla birlikte; söz konusu ihbar dilekçesi ile gündeme getirilen bazı iddialarla ilgili olarak genelleme yapıp adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı teşkilatımızın tüm mensuplarını töhmet altında bırakacak ve adalete güveni zedeleyecek açıklamalar ve yorumlardan kaçınmak gerekir. İster yargı içinden ister dışından; yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili olarak yanlış tutum ve davranışlara tevessül edenlere asla müsaade edilmeyecektir" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, rüşvet​, iş takibi, aracılık, usulsüzlük iddialarını bir yazıya dönüştürerek dilekçeyi 6 Ekim 2023 günü Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne gönderdi. 

Başsavcı’nın yazısında, 7 yıl boyunca İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu Başkanlığı yapan ve 1 Eylül’de İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanan Bekir Altun hakkında dikkat çeken ifadeler yer aldı. Altun’un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı sümen altı edildiği iddia edildi. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...