Tgrt Haber

Yargıtay itiraz etmişti! HEDEP, DEM Parti oldu

11 Aralık 2023 12:20 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 12:58
Yargıtay itiraz etmişti! HEDEP, DEM Parti oldu

Kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’ni (HADEP) andırdığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından kabul edilmeyen HEDEP’in yeni kısaltması DEM Parti oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) yeni kısa ismi DEM Parti​ oldu. Yargıtay​'ın itiraz seçeneğini değerlendiren parti yetkilileri, hukukçular ile yapılan görüşmelerin ardından DEM isminde karar kıldı. Parti sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, partisinin basın toplantısında yeni değişiklileri duyurdu.

Doğan, partisiyle ilgili Yargıtay’ın talep ettiği değişiklikler kapsamında parti isminin kısaltmasının değiştiğini ve tüzüklerindeki iki maddede de değişikliğe gidildiğini belirtti.

DEM Parti sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, parti isimlerinin değiştiğini bildirdi.

Partinin yeni kısaltılmış isminin DEM Parti olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

“Onlar bu yolu seçtikçe biz de yeni isimlerle, hız kesmeden, çoğalarak yolumuza devam edeceğiz. Tüzüğümüzde yalnızca Yargıtay’ın talep ettiği değişiklikler oldu. Yeni ismimizin DEM Parti olduğu kararı, Yargıtay’a ulaştı. Bugünkü DEM Partinin özü ve mayası halklardır. Anlaşılmamış olmalı ki harflerle uğraşmaya devam ediyorlar. Bizim mayamızı harfler değil, halklar oluşturuyor. Bizi tanımlayan direniş azmimiz ve fikrimizdir. Zamanın içinden süzülen bir gelenekten geliyoruz.”

Doğan, yerel seçimler için aday adaylık sürecini 20 Aralık’a kadar uzattıklarını duyurdu. Doğan, “Hadi kadınlar, hadi gençler; kayyımlara halk iradesini göstermek için il ve ilçe örgütlerimize gidelim!” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...