Tgrt Haber

Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na salvolar… "Diktatör" sözlerini hatırlatarak eleştirilerini sıraladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: 24 TV
19 Haziran 2023 08:31 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 10:52

Son dakika haberi: İYİ Parti’den seçim sürecinde ayrılan Yavuz Ağıralioğlu 14 ve 28 Mayıs’ta sandıktan istediği sonucu alamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun hala koltuğu bırakmadığına dikkat çeken Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalktıktan sonraki yaşadığı sürece de değindi. 

Türkiye’de seçim​ süreci tamamlandı ancak sular bir turlu durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden yenik olarak çıkması sonucunda gerek CHP​ gerek ise İYİ Parti’de kazan kaynıyor. CHP’de değişim” talebi yüksek sesle dile getirilirken bu ifadeleri en çok söyleyen ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu peş peşe görüşmeler gerçekleştirirken yapılacak olan kurultayda nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu.

İYİ PARTİ’DE GÖZLER KURULTAYDA

İYİ Parti’de ise bu ay sonunda yapılacak olan kongrede parti içindeki muhalefetin Akşener’in karşısına aday çıkarması bekleniyor. İYİ Parti​ lideri Akşener​ de partisindeki muhaliflere “Aday çıkartın” diyerek resti çekti. Peş peşe gelen istifalar ile oldukça sancılı günler yaşayan İYİ Parti’de gözler kurultaya çevrilmiş durumda.

AĞIRALİOĞLU SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan ve sonucunda İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, 14-28 Mayıs seçimleri öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun sandıkta mağlup olduğu halde koltuğu bırakmamasını 'ilkesizlik' olarak niteledi.

İSTİFA SÜRECİNE DEĞİNDİ

İstifasıyla ilgili konuşan Ağıralioğlu sürecin kendisi için planlanmış bir şey olmadığını söyleyerek, "Şöyle bir disiplinle siyaset yapıyorum; inandıklarımı konuşacağım konuştuklarıma inanacağım hassasiyetlerini diri tutmaya çalışırım. Ben İYİ Parti'ye davet edildiğimde birçok arkadaşım tereddüt etti. Aslında istişare ettiğim arkadaşlarımdan kahir ekseriyet bunun benim için hayır olmadığını düşündüler." ifadelerini kullandı.

“BAŞTAN SİYASİ İLKESİZLİK”

Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrılarına kulak tıkamasına da değinen Ağıralioğlu, "Sandıktan çıkanın kalmasına 'diktatörlük', sandıkta mağlup olduğu halde koltuğu bırakmayana da 'demokratlık' payesi vererek siyasi mücadele yapıyorsunuz, baştan mağlubiyet psikolojisi bu, baştan siyasi ilkesizlik bu" dedi.

“3 GÜNDE 30 YILLIK KÜFRETTİLER”

Ağıralioğlu, Akşener'in masadan kalktığı sürece de vurgu yaparak, "Masadan kalkıldığı o 3 gün bize 30 yıllık küfür ettiler. Sizin iradeniz hilafına konuşanlara bu kadar hakaret edebildiğinize göre, siz sizin gibi düşünmeyenlerin canını okuyacaksınız demektir. Siz aslında iktidarı tenkit ederken kendinizi görüyorsunuz, iktidar ayna gibi oluyor galiba. O sövdüğünüz insanlar sizsiniz." diye konuştu

Kaynak: 24 TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...