Tgrt Haber

Yeni yılda diplomaside tam gaz! İlk misafirler Reisi ve Putin

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
03 Ocak 2024 06:12 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 06:16
Yeni yılda diplomaside tam gaz! İlk misafirler Reisi ve Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği yeni yılda da hız kesmiyor. Bu hafta İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi ağırlayacak Erdoğan, sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin’i misafir edecek.

Geride bıraktığımız yılı yoğun bir tempoyla geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 2024’te de hız kesmiyor. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi bu hafta misafir edecek olan Erdoğan, önümüzdeki günlerde de Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'i konuk etmek için hazırlık yapacak.

Türkiye​ gazetesinin haberine göre Reisi’nin ziyareti sırasında Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyinin toplanması planlanıyor. İki liderin, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması ve esir takası için atılacak adımları masaya yatırması bekleniyor. Bunun yanında Reisi'den İran’dan Türkiye yönelik PKK saldırılarının önlenmesi için gerekli adımları atması talep edilecek.

ÖNCELİK TRAYA'DAKİ GAZ MERKEZİ

Dünyanın bir kez daha dikkatini Türkiye'ye yönlendireceği Putin ziyaretinde ise öncelikli olarak Trakya’da kurulması planlanan gaz merkezi ele alınacak.

Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşı, Karadeniz Tahıl Girişimi ve İsrail’in saldırılarının durdurulması konuları bir kez daha masaya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede kalıcı barış, istikrarın ve refahın tesisinin önemine yönelik beklentileri Putin’e aktaracak.

İki ülkenin 69 milyar dolar olan ticaret hacminin 100 milyar dolara yükseltilmesi için de gerekli adımların atılması bekleniyor. 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...