Tgrt Haber

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı kararını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2024 15:35 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 16:48

Son dakika haberi... Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini duyurdu.

Mayıs ayındaki seçimlerde Cumhur İttifakı​'na destek veren, 31 Mart yerel seçimleri​ için de AK Parti​ ile dirsek temasında olan Yeniden Refah Partisi​ ipleri kopardı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç​, ittifak görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Yeni bir randevu talebinde bulunmayacaklarını söyleyen Kılıç, buna rağmen AK Parti cephesinden gelebilecek teklife karşı da açık kapı bıraktı.

Basın toplantısı düzenleyen Suat Kılıç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

GÖRÜŞMELER TIKANDI

"AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediyesi'ni talep etmedik. Bizden duymadıklarınıza lütfen inanmayın. İttifak görüşmeleri gitmiyor. Heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta pazartesi günü yapılacak görüşmeyi ertelemek istediklerini bildirdiler. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı.

Bizim bu konuda herhangi bir talep ya da girişimimiz olmayacak. Ama AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek yönünde talep gelirse elbette bu talebe olumlu bakacağımızı daha önce ifade ettik. 

"DURUŞUMUZ PAZARLIKLA ÖZETLENEMEZ"

Siyaset bir yönetme sanatıdır, devlet yönetmektir, müzakereye açık olmaktır, iş birliğine kapıları açık tutmaktır. Ve eskilerin dediği gibi siyasette 24 saat bile uzun bir süredir. Biz duruşumuzu pazarlık kelimesiyle ifade etmek istemiyoruz. Biz duruşumuzun bir şeyler almak, koparmaya çalışmak şeklinde özetlenmesinden de rahatsızlık duyuyoruz. Yeniden Refah Partisi'nin duruşu ilkeler temelinde bir duruştur.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı kararını açıkladı

"30 MADDELİK PROTOKOLE BAĞLIYIZ"

Cumhur İttifakı'na girerken AK Parti ile aramızda imzalanan 30 maddelik protokolün dışında değiliz. Bazı belediyeleri kazanmaktan daha önemli olan milletimizin rızasını kazanmaktır. Ve bütün süreci sevgi, saygı, dostluk temelinde konumlandırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar böyle geldik, bugünden sonra da böyle gideceğiz.

Bütün partiler bizim için değerlidir. Katıldığımız katılmadığımız görüşleri olabilir. Bütün partiler değerlidir ama her partiyle seçim ittifakına yanaşmayız. Partinin duruş ve ilkelerinin bizim duruşumuzla bağdaşması lazım. Ve ilgili partinin adaylarının partimizin desteğine mazhar olabilecek potansiyelde olması lazım. Bu bağlamda herhangi bir partinin adayını göklere çıkarmayız, herhangi bir partinin adayını da ağır eleştiriyle yerin dibine batırmayız.

Kadınlar siyasetin öznesidir ama kadınlar siyasi polemiklerin öznesi değildir. Hele siyasetin içinde olmayan, güncel meselelerin tarafı olmayan kadınların gündelik siyasi polemiklere taraf kılınması kesinlikle hoşnut ve razı olmadığımız bir yaklaşımdır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 17 Ocak 2024 13:36

fatih başkan ne dese o

Sonraki Haber Yükleniyor...