Tgrt Haber

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye ittifak çağrısı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2024 21:43 - Güncelleme : 12 Ocak 2024 21:47
Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye ittifak çağrısı

Yerel seçimler kapsamında adaylarını bir bir açıklayan partiler ittifak süreci için de hızlanmaya başladı. AK Parti ile genel seçimlere aynı ittifak altında giren Yeniden Refah Partisi'nin ise yerel seçim kararı henüz belli olmadı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ise AK Parti'ye çağrıda bulunarak, "AK Partili muhataplarımız da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyorsa, bazı birliktelikler için bazı fedakarlıkları göze almalıdır" dedi. 

Yerel seçimlere​ 79 gün kala aday belirleme ve ittifak süreçleri sürüyor. Adaylarını bir bir açıklayan siyasi partiler kurulacak ittifaklar için ise kolları sıvadı. 

Yeniden Refah Partisi​ Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ise AK Parti​'ye İstanbul​ çağrısında bulunarak elini taşın altına koymaya davet etti. 

"FEDAKARLIKLAR GÖZE ALINMALI"

Kılıç, "İstanbul'da ikinci İmamoğlu​ döneminin yaşanmasını istemeyenler varsa bizim gibi elini taşın altına koyması gerekir. AK Parti'li muhataplarımız da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyorsa, bazı birliktelikler için bazı fedakarlıkları göze almalıdır." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye ittifak çağrısı

İttifak konusunda son sözün Genel Başkan Fatih Erbakan'da oladuğunu belirten Kılıç sözlerine şöyle devam etti: 

"Genel Başkanımız Sayın Erbakan, önümüzdeki günlerde 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kararımızı ortaya koyacak. Genel Başkanımız, İstanbul, Ankara ve İzmir konusunda tavrımızı yetkili kurullarımızla istişare ettikten sonra nihai kararımızı açıklayacaktır. Genel Başkanımız tarafından nihai karar verilinceye kadar yapılacak açıklamalar kişisel görüş beyanından ibaret kalacaktır."

Kılıç, partilerin adaylarını açıklarken kimseye danışmak zorunda olmadığını belirterek, "Siyasi partiler kurallarına, ilkelerine göre adaylarını belirler ve açıklar. Kararı verecek olan seçmendir. Murat Kurum konusunda da bu prensip geçerlidir. Bize danışmak durumunda değiller. Adaylarını belirler, sonrasında da toplumdan destek isterler." açıklamasında bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...