Tgrt Haber

Yeniden Refah'ın AK Parti'den istediği talepler belli oldu!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 23:38 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 23:40

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'den talep ettiği il ve ilçeler belli oldu. 

Yerel seçimlere 52 gün kala siyaset sahnesi ısındı. Partiler son adaylarını açıklarken Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yürüttüğü Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) AK Parti'den yerel seçimde koalisyon için istekleri belli oldu. 

TV 100 canlı yayınında açıklamalarda bulunan YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, 'ilk kez burada açıklıyorum' diyerek, "AK Parti'den 2 büyükşehir, 35 ilçe istedik" dedi. Aydal, bu iki şehrin Kocaeli ve Sakarya olduğunu belirtti. 

"2 BÜYÜKŞEHİR VE 35 İLÇE İSTEDİK"

Necmettin Erbakan'ın Türkiye'de kalkınma ve sanayiye önem verdiğini söyleyen Aydal, "AK Parti'den 2 büyükşehir, 35 ilçe istedik. Büyükşehirlerde Kocaeli ve Sakarya'yı istedik. Ben şu anda Yeniden Refah Partisi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım. Neden bu iki şehri istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayiye olan hassasiyetini biliyorsunuz. AK Parti'li yetkililer bu taleplerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceklerini söylediler." dedi. 

Yeniden Refah'ın AK Parti'den istediği talepler belli oldu! - 1. Resim

NE OLMUŞTU? 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Yeniden Refah Partisi (YRP) heyetlerinin, iki partinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde iş birliği yapmalarına yönelik müzakereler kapsamında yaptığı görüşmelerden uzlaşma çıkmamış ve büyükşehirlerde adaylarını açıklama kararı almıştı. 

YRP lideri Fatih Erbakan konuya ilişkin, "Bu seçimde milletimiz ve teşkilatlarımız bir ittifakın içinde yer almamızı istemiyor" demiş ve 10 Şubat günü İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıklayacağını duyurmuştu. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...