Tgrt Haber

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 17:38 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 17:43
Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler...

AK Parti ile ittifak yapmayan Yeniden Refah Partisi, bugün 80 belediye başkan adayını daha duyurdu. Peki YRP'nin İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerde gezen o isimler...

Yerel seçim hazırlıkları devam ederken, Yeniden Refah Partisi'nin iş birliği üzerine yaptığı açıklamalar ve adımlar, AK Parti ile gerginliği artırdı. Özellikle Şanlıurfa’da eski AK Partili Mehmet Kasım Gülpınar ve Elazığ’da eski AK Partili Bakan Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Faruk Septioğlu'nun aday gösterilmesi ortamı iyice gerdi. 

Geçtiğimiz hafta bu gerginlik ortamında; AK Parti ile YRP arasında beklenmedik bir görüşme gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YRP genel merkezine ziyarette bulundu. Yaklaşık 1,5 saat süren bu kritik görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kritik görüşmenin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada; ittifak kararını açıkladı. AK Parti ile iş birliği yapmayacaklarını ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını destekleyeceklerini belirtti. 

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler... - 1. Resim

İTTİFAK KARARI SONRASI 80 ADAY AÇIKLANDI

YRP ittifak kararından sonra Antalya ve Aydın büyükşehirlerinin de aralarında olduğu 80 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan isimlerin arasında İstanbul adayı yoktu.

AĞIRALİOĞLU İDDİASI

Peki YRP İstanbul için kimi düşünüyor? Kulis bilgilerine göre; YRP İstanbul için Mehmet Altınöz ya da Suat Kılıç'ı konuşurken Yavuz Ağıralioğlu'na da teklif götürüldüğü iddia edildi. Ancak Ağıralioğlu'nun adaylık teklifi kabul etmediği öne sürüldü.

YRP'NİN BUGÜN AÇIKLADIĞI ADAYLARIN TAM LİSTESİ...

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler... - 2. Resim

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler... - 3. Resim

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerdeki o isimler... - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...