Tgrt Haber

AK Parti'de ibre İstanbul'a döndü! Kritik tarih 27 Aralık

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 09:58 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 10:09

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti’de İstanbul için aday belirleme telaşı yaşanırken CHP ise İstanbul ilçelerine odaklandı. Öte yandan İYİ Parti’de ise istifa dalgaları devam ediyor. İşte öne çıkan isimler… 

Yerel seçimler​ yaklaştıkça partilerde aday belirleme telaşı da devam ediyor. AK Parti’de İstanbul Belediye Başkanı​ adayını belirlemeye çalışırken pek kritik isim öne çıkıyor. Öte yandan İYİ Parti’de ise yerel seçimlerde CHP​ ile işbirliği yapılmamasına tepki olarak istifalar devam ediyor. CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayını belirleyen CHP’de sırada ilçe adaylarını belirleme telaşı mevcut. İşte AK Parti​ ve İYİ Parti’de öne çıkan isimler… 

İYİ PARTİDE İSTİFA DALGASI 

İYİ Parti’de CHP ile İstanbul ve Ankara'da ittifak yapılsın diyenler ya da partiyle anlaşamayanlar tek tek ayrılıyor. Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ihraç edildi. Ankara Milletvekili Adnan Bekar istifa etti. Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu kendi isteğiyle istifa etti. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanık Ömeroğlu, iş birliği yapılsın demişti, bu durum gerçekleşmeyince istifa ettiler. İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, partiden istifa etti. Genel Başkan Yardımcıları Bağları Erdem, Ahmet Zeki Üçok, Durmuş Yılmaz da partiden ayrıldı. 

AK PARTİ’DE ÖNE ÇIKAN ADAYLAR! 27 ARALIK KRİTİK GÜN 

AK Parti'nin İstanbul adayı merakla bekleniyor. Aday parlamentodan olacaksa Adil Karaismailoğlu ya da Murat Kurum aday olabilir. Aday kabineden olacaksa Fahrettin Koca ya da Ali Yerlikaya olabilir. Aday AK Parti İstanbul yönetimi, ilçe belediyeleri ve ilçe başkanlarından olacaksa Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin İBB deki Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ya da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olabilir. 27 Aralık günü AK parti grup toplantısında açıklanması bekleniyor. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da adı geçiyor. 

CHP’DEN İSTANBUL İLÇE ADAYLARI NETLEŞİYOR 

Muhalefet cephesinde aday isimler yavaş yavaş netleşiyor. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri'nden istifa eden Mahir Polat’ın Fatih'ten aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. CHP kulislerine göre, Şişli Belediyesi adayı için Aylin Kotil ismi öne çıkıyor. Aday adaylığını açıklayan Kotil ismi sık sık aday olarak dinlendirilmeye başlandı.

Öte yandan Üsküdar'da Sinem Dedetaş ismi öne çıkıyor. Dedetaş, Üsküdar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Şehir Hatları Genel Müdürü görevinden istifa etmişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...