Tgrt Haber

Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e bir dönem daha talip

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 20:06 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 20:06
Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e bir dönem daha talip

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) başvuruda bulundu.

31 Mart 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler​ için adaylık başvuruları başladı. İttifak yapmak için kolları sıyıran CHP​, İYİ Parti​'den ret kararı alınca rotayı tabana çevirdi. Aday adaylığı başvuruları partide başladı. Parti içinden isimler başvurularını ilerindeki il teşkilatlarına götürdü. 

Gazete Duvar'dan Şenay Bilik Yıldırım'ın aktardığına göre, aday adaylık başvuru süresinin sona ermesine kısa bir süre kala, 86 yaşındaki Büyükerşen, CHP Eskişehir​ İl örgütünde aday adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Büyükerşen, şehir dışında bulunduğu için başvurusunu vekaleten yaptı.

ALTINCI DÖNEMİ İSTİYOR 

1999 yılında Demokratik Sol Parti (DSP) üyesi olarak başkanlık koltuğuna oturan ve 5 dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz Büyükerşen, 6. dönem için CHP'den aday adayı oldu. 

Büyükerşen, uzun siyasi kariyeri boyunca kente çeşitli hizmetler sunarken ili 'üniversite şehri' yapmasıyla tanınıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...