Tgrt Haber

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 18:48 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 18:49
YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı 

Yerel seçimler kapsamında AK Parti ile görüşmelerini sonlandıran Yeniden Refah Partisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Eski AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın Bursa'dan aday oldu. 

Ankara ve İstanbul'da ittifak görüşmelerini hızlandıran Yeniden Refah Partisi​, aday tanıtımlarına devam ediyor. Yeniden Refah Partisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeminli mali müşavir Sedat Yalçın'ı aday gösterdi. 

Siyaset kariyerinde AK Parti​ Bursa İl Başkanlığı da yapan Sedat Yalçın'ın adaylığını, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan​ duyurdu. 

"PARTİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erbakan, "AK Parti’nin geçmiş dönem Bursa il başkanlarından, Yeminli Mali Müşavir Sedat Yalçın Yeniden Refah Partimize katılarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Bursa’ya ve partimize hayırlı olsun." dedi. 

SEDAT YALÇIN KİMDİR? 

1961'de doğan Sedat Yalçın, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığında 10 yıl süre ile Vergi Başmüfettişliği yapan Yalçın, Ankara Defterdar Yardımcılığı görevini de yürüttü.

Yalçın, yeminli mali müşavir ve bağımsız baş denetçi sıfatlarıyla 20 yıla yakın süre yabancı sermayeli şirketlerde ve farklı sektörlerde vergi danışmanlığı yaptı

5 yıl boyunca AK Parti Bursa İl Başkanı olarak görev yapan Yalçın, 2021 yılında 'partide liyakat sisteminin terk edildiği'ni iddia ederke istifasını sunmuştu. 

BİNGÖL ADAYI DA DUYURULDU 

Sedat Yalçın ile birlikte açıklanan diğer bir aday da Bingöl Belediye Başkan adayı Mehmet Ziya Buyankara oldu. Buyankara, 2019'daki yerel seçimlerde Bingöl’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday gösterilmiş ve yüzde 27 oy almıştı. Buyankara 14 Mayıs'taki genel seçimlerde ise Yeniden Refah Partisi'nden milletvekili adayı olmuştu.

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı 

Yeniden Refah Partisi, bugüne kadar 313 belediye başkan adayını açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...