Tgrt Haber

YSK Başkanı Muharrem Akkaya'dan yeni İmamoğlu açıklaması: Olay ya da dosya ile ilgili görüş belirtmedim

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2022 19:30 - Güncelleme : 18 Aralık 2022 19:47
YSK Başkanı Muharrem Akkaya'dan yeni İmamoğlu açıklaması: Olay ya da dosya ile ilgili görüş belirtmedim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 aylık hapis ve siyasi yasak cezası hakkında, "Cezası kesinleşirse seçime girer ama kazansa bile mazbatası verilmez" diyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, sözlerine açıklık getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​ hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası​ ve siyasi yasak kararı ile ilgili "Cezası kesinleşirse seçime girer ama kazansa bile mazbatası verilmez" sözleri nedeniyle eleştirilen YSK Başkanı, sözlerine açıklık getirdi.  

"GENEL PRENSİPLERİ HATIRLATTIM" 

Yüksek Seçim Kurulu​ Başkanı Muharrem Akkaya​, bu sözlerine ilişkin yeni açıklama yaparak ‘tarafsız olmadığı’ yönündeki eleştirileri kabul etmediğini söyledi ve “Ben genel prensipleri hatırlattım” dedi. 

Gazeteci Kübra Par'a konuşan Akkaya, "Önümüzde somut bir olay veya dosya yok. Ben genel prensipleri hatırlattım" savunmasında bulundu. 

"DOSYA HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRTMEDİM" 

Akkaya, "Anayasa ile beraber 6271 sayılı Cumhurbaşkanı seçimi kanunun 4. Maddesindeki düzenlemeleri anlatmaya çalıştım. Somut bir kişi, olay ya da dosya ile ilgili görüş belirtmedim" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya'ya, hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hâle gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olası ihtimallerin sorulmasına, "Adaylık süreci kesinleşmeden cezası kesinleşirse yerine başka bir aday gösterebilirler. Fakat kesinleştikten sonra listeye dokunmamız mümkün değil. Seçime girer ama kazansa bile mazbatası verilmez" demişti. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...