Tgrt Haber

YSP'den Kılıçdaroğlu'na Ümit Özdağ sitemi: Bakan olsun diye mi oy verdik?

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2023 09:44 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 10:05
YSP'den Kılıçdaroğlu'na Ümit Özdağ sitemi: Bakan olsun diye mi oy verdik?

YSP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, kendilerinden habersiz şekilde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 'gizli' protokol imzalayan ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Mayıs seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP​ lideri Kılıçdaroğlu'na karşı eleştiriler sürüyor. Parti içinde istifa çağrıları sürerken, ittifak ortaklarından da Kılıçdaroğlu'na yönelik sert söylemler gelmeye devam ediyor. Özellikle Zafer Partisi​ lideri Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile gizli bir protokol imzaladıklarını söylemesi ve bunun CHP lideri tarafından kabul edilmesi büyük yankı uyandırdı. 

ÖZDAĞ'A, 3 BAKANLIK​ VERMİŞ"

Üç bakanlık için yazılı mutabakat imzaladıklarını" açıklayan Özdağ, Milli İstihbarat Teşkilatı için de sözlü anlaşmaya vardıklarını söylemişti. Önceki gün ise Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde iki bakanlık için daha "söz" verdiğini açıkladı. Özdağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de söz verildi. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık" dedi.

"KORKUNÇ BULUYORUM"

Bu açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu'na destek veren YSP kanadından da tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile gizli bir protokol yapıp bazı bakanlıklar için söz vermesine Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, bir televizyon kanalında şu ifadeleri kullandı:

 "Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdaroğlu'na oy verdik? Milyonlarca insan Kemal Kılıçdaroğlu​'na oy istedik, 'Bir oy YSP'ye (HDP) bir oy Kılıçdaroğlu'na dedik. Bırakın bizi kendi arkadaşları bile bilmiyor. Bunu korkunç buluyorum. Bizim partimiz Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na sunduğu şartları asla kabul etmez."

YSP'den Kılıçdaroğlu'na Ümit Özdağ sitemi: Bakan olsun diye mi oy verdik?

YÜKSEKDAĞ: KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEMEK YANLIŞTI

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklanan HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri destekten pişman olmuştu. CHP liderinin 'özgürlük' vadettiği Yüksekdağ, "Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararları yanlıştı. Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, kendi adayımızı göstermeyi savunmuştuk" demişti.

YSP'den Kılıçdaroğlu'na Ümit Özdağ sitemi: Bakan olsun diye mi oy verdik?

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...