Tgrt Haber

Yunan Başbakan Miçotakis'ten Türkiye çekememezliği: Belki bu defa şaşırtabiliriz

08 Kasım 2022 17:16 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 17:33
Yunan Başbakan Miçotakis'ten Türkiye çekememezliği: Belki bu defa şaşırtabiliriz

Türkiye'nin sismik araştırmaları Yunanistan’ı rahatsız eden konuların başında geliyor. Türkiye’nin peş peşe yaptığı doğal gaz hamleleri sonrası harekete geçen Yunanistan'ın Başbakanı Miçotakis, "Belki bu defa Türkiye'yi de şaşırtırız" dedi.

Türkiye​'nin Doğu Akdeniz​'de yaptığı sismik araştırmalar dünyanın ve özellikle Yunanistan​'ın büyük ilgisini çekiyor. Türkiye’nin peş peşe yaptığı doğal gaz​ hamleleri sonrası kolları sıvayan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis,  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mora ve Girit'in güneybatısında yer alan iki bölgede ExxonMobil tarafından doğal gaz sahalarının araştırılması için sismik araştırma çalışması başlatıldığını söyledi.  "Belki bu sefer Türkiye'yi şaşırtacağız" diyen Yunan Başbakan, "Belki bu sefer burada sürpriz yaparız. Araştırmalar önümüzdeki birkaç gün içinde başlıyor. Enerji güvenliği çok önemli, bu nedenle de soruşturmalar başlayacak" dedi. 

SON 10 YILIN EN BÜYÜK ARAŞTIRMASI İDDİASI 

Atina hükümeti Şubat 2022'de uluslararası yatırımcıları çekmek için bir program başlattı. Yunan hükümetine göre İyon Denizi'nde son 10 yılın en büyük sismik araştırması yapıldı. Mayıs 2022'de ABD'ye ziyaret gerçekleştiren Miçotakis, Atina'nın hükümetinin konuyla ilgili progesi olan 'Hidrokarbonlar 2.0'ı' Washington'a sundu. Söz konusu proje ABD'de kabul edildi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...