Tgrt Haber

Yunanistan bu kez ateşle oynuyor! Yunan basını yazdı: Kararname hazır

11 Ekim 2022 12:53 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 13:20
Miçotakis, bir süredir Türkiye karşıtı propagandalar yürütüyor ve şikayetlerde bulunuyor.

Bir süredir Ankara-Atina hattında tansiyon giderek tırmanıyor. Yunanistan cephesinden gelen açıklamalar gerilimi tırmandırırken Yunan basınından bir iddia daha geldi. 

Miçotakis, bir süredir Türkiye karşıtı propagandalar yürütüyor ve şikayetlerde bulunuyor.

ABD silahlarından aldığı güçle Türkiye’ye karşı provakatif eylemler yapan Yunanistan​, tansiyonu artıracak bir hamla daha yapmaya hazırlanıyor. Yunan basını Atina'nın Türkiye​ tarafından 'savaş sebebi' olarak görülen bir hamleyi masaya yatırdığını yazdı. Ta Nea'da yer alan habere göre, Yunanistan, Girit’in güneyindeki kıyı bölgesinin karasularını 6 milden 12 mile çıkarmayı planlıyor.

Türkiye daha önce Yunanistan'ın karasularını 6 milin üzerine çıkarmasını 'savaş sebebi' olarak nitelendirmişti. Haberde, Yunanistan'ın bu kararını müttefiklerine bildirme yükümlülüğü olmadığı iddiasına yer verildi.

Yunanistan daha önce Midilli​ ve Sisam adalarına da silah yığmış, Türkiye tarafından sert tepki gösterilmişti. 

"KARARNAME HAZIR"

Hükümete adını vermek istemeyen haber kaynağı, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin hazır olduğu ve bunun doğrudan BM'ye sunulabileceği bilgisine yer verildi. Türkiye ile Libya mutabakatına da değinlen haberlerde Atina'nın bu kararı bir koz olarak kullanabileceği de vurgulandı. 

GERGİNLİK BÖYLE BAŞLADI 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler, Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası daha da gerilmişti. Miçotakis, Türkiye’ye atıfta bulunarak “Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum” demişti. Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

MİÇOTAKİS GERDİ, TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI 

Miçotakis, Avrupa Halk Partisi 27’nci Kongresi çerçevesinde Rotterdam’da düzenlenen bir panelde de Türkiye karşıtı açıklamalar yapmıştı. Yunan medyasına göre Miçotakis, Türkiye’ye değinirken “Gerginlik dönemi yaşıyoruz, tarihteki revizyonizmin yeni bir versiyonuna, kaybedilmiş imparatorluklar ile ilgili fantezilere ve uluslararası hukuk ile uyumlu olmayan güç gösterilerine müsamaha gösteremeyiz. Egemenlik haklarımızın ihlal edilmelerine razı olmayacağız” dedi.

 

Kaynak: Ta Nea
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...