Tgrt Haber

Yunanistan eski Savunma Bakanından kriz çıkaracak sözler! Türkiye savaş sebebi saymıştı

10 Kasım 2022 15:35 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 15:43
Yunanistan eski Savunma Bakanından kriz çıkaracak sözler! Türkiye savaş sebebi saymıştı

Yunanistan tarafından Türkiye’yi kışkırtmaya yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yunanistan eski Savunma Bakanı, “Tam zamanı” diyerek Türkiye’nin savaş nedeni sayacağı yönünde karar aldığı kara sularının 12 mile çıkarılmasını yeniden gündeme taşıdı. 

Türkiye​'yi hedef alan adımlar atan Yunanistan​'dan üst düzey bir yetkili krizi tırmandıracak açıklamalar yaptı. Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Girit ve Mora arasında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlamasının ardından Doğu Akdeniz​ ile ilgili yeni teoriler gelen Yunanistan'da 12 mil meselesini gündeme taşıdı. Bakan Evangelos Apostolakis, katıldığı etkinlikte Türkiye-Yunanistan durumunu değerlendirmiş, iki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ifade etmişti. Apostolakis, Türkiye'nin savaş sebebi dediği 12 mil meselesini yeniden gündeme taşıdı.

Girit ve Mora arasında başalayan hidrokarbon araştırmaları hakkında konuşan Apostolakis, bunun için çok geç kaldıklarını ifade etti. Apostolakis, hükümeti "Daha işin başındayız" sözleri ile eleştirdi. Hidrokarbon arama faaliyetlerini ülkenin egemenlik haklarını savunmaya karar verildiğini gösteren bir işaret olarak niteleyen Apostolakis, 12 mil konusunu yeniden gündeme taşıdı.

'ZAMANI GELDİ'

Karasularının 12 deniz miline çıkarılması ile ilgili “Bence zamanı geldi, uzun zaman önce yapılmalıydı” ifadelerini kullanan eski bakan, “Karasularının uzatılması bizim kararımıza bakıyor. En azından Girit'in güneyinde ve Doğu Akdeniz'de yapılması gerekiyor” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...