Tgrt Haber

Yunanistan’a ABD’den şok, güvendiği dağlara kar yağdı! Yunan medyası sessiz 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimerini
12 Ekim 2022 10:50 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 11:06
Yunanistan’a ABD’den şok, güvendiği dağlara kar yağdı! Yunan medyası sessiz 

Yunanistan uzun bir süredir ABD’nin Türkiye’ye satacağı F-16’lara engel olmaya ya da sınırlandırıcı şartlar ekletmeye çalışıyor. Sürekli Türkiye’yi tehdit olarak algılatarak kara propaganda yapan Yunanistan, bu kez hedefine ulaşamadı.  ABD dün Senato toplantısında Türkiye'ye yönelik F-16 satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan eklemeleri çıkardı. Günlerdir çığırtkanlık yapan Yunan medyasının da sesi kesildi, sadece siyasi bir karar diyerek teselli bulmakla yetindi.  

ABD​ dün gerçekleştirdiği Senato toplantısında aldığı bir kararla, Türkiye​'ye yönelik F-16​ satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan eklemeleri çıkardı. Bu kararın ardından ise Yunan medyasında bir sessizlik hakim oldu. Normalde ABD'ye sıklıkla güvendiklerini ifade eden ve Türkiye hakkında her türlü ifadeyi atıp tutmakta çekince görmeyen gazeteler, yalnızca yeni gelişmeden bahsederek bunun siyasi bir karar olduğunu dile getirdi. Yunanistan, kararın siyasi olduğunu ve bu kararın son olmadığına vurgu yaparak teselli buldu. 

TASARIDAN ÇIKARILDI

2023 savunma bütçesini içeren ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı'na (NDAA) son halini vermek amacıyla toplanan ABD Senatosu'ndan Türkiye'yi ilgilendiren bir karar geldi. Kongre kaynaklarından elde edilen bilgiye göre New Jersey Senatörü Demokrat Menendez ile Maryland Senatörü van Hollen'ın sunduğu ve Türkiye'nin ABD'den F-16 alımını koşullara bağlayan iki ekleme de tasarıdan çıkarıldı.

YUNANİSTAN TESELLİ BULDU

Yunan gazetesi Kathimerini, bu kararın alınmasıyla Türkiye'ye satılacak F-16'ların yalnızca siyasi bir karar statüsünde değerlendirileceğini nitekim Senato'dan da bu nedenle böyle bir karar çıktığını ifade etti. Gazete bunun aslında ABD çıkarlarına hizmet etmek için alınmış bir karar olduğunu ifade etti. Gazete, "ABD hükümeti, silahların yurt dışında satışına ilişkin hüküm ve koşulların sağlanması için emsal oluşturmaması gerektiğine inanıyor. Bu, dünkü sürecin nihai olmadığı anlamına gelir" denildi.

Kaynak: Kathimerini

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...