Tgrt Haber

Yunanistan'da ‘Erdoğan’ korkusu dinmiyor: Kanuni Sultan Süleyman’a benzettiler 

22 Ekim 2022 17:18 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 17:35
Yunanistan'da ‘Erdoğan’ korkusu dinmiyor: Kanuni Sultan Süleyman’a benzettiler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın' sözleri Yunanistan'da halen tartışılıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kanuni Sultan Süleyman'a benzetti. 

Türkiye​'ye yönelik provokatif eylemlerini sürdüren Yunanistan​'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ 'Bir gece ansızın gelebiliriz” diye yanıt vermişti. O günden beri bu sözler gündemden düşmezken Yunanistan’da ‘savaş çıkacak mı?’ sorusu da sık duyulur oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias​, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Kanuni Sultan Süleyman'a benzetti.

Skai radyosuna röportaj veren Nikos Dendias,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kanuni Sultan Süleyman'a benzetti. Türkiye'nin Libya​ ile imzaladığı enerji anlaşmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Dendias, "Türkiye bu şekilde kendi kurallarını koyamaz" dedi. Dendias öte yandan Türkiye'yi Yunanistan'ı şantaj etmekle suçladı.

Yunanistan'da ‘Erdoğan’ korkusu dinmiyor: Kanuni Sultan Süleyman’a benzettiler 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

YİNE AVRUPA'YA GÜVENDİLER 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis  ise, Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarında tüm Avrupa'nın Yunanistan'ın yanında olduğunu belirtti.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN KİMDİR?

Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun en uzun süre tahtta kalan ve en büyük padişahı olarak kabul ediliyor. Kanuni Sultan Süleyman, batıya karşı gaza siyasetini canlandırırken iki ana hedefi ön plana aldı. Bunlardan ilki Orta Avrupa'nın kilidi durumunda bulunan Belgrad, diğeri Akdeniz hakimiyeti bakımından son derece önemli olan Rodos'u hedef aldı. Bunları ise Macaristan'a yönelik 1526 ve 1529'daki iki harekat takip etti, sonuncu seferi ise Viyana oldu.

Kaynak: Skai
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...