Tgrt Haber

Yunanistan'dan tatbikat: Burnumuzun dibindeki adalarda yapacak

01 Aralık 2022 11:00 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 11:31
Yunanistan'dan tatbikat: Burnumuzun dibindeki adalarda yapacak

Doğu Akdeniz ve Ege'de provokasyonlarına devam eden Atina hükümeti bir hamleye hazırlanıyor. Abdülhamid Han sondaj gemisinin bir sonraki faaliyet alanının neresi olacağını bekleyen ülke, Rodos, Meis ve Midilli adalarında tatbikat yapacak...

YunanistanTürkiye​'ye yönelik tahrik girişimlerine devam ediyor. Yunan basının Atina hükümetinin son tahrik girişimini yazdı. Habere göre 1923 Lozan Barış Antlaşması​ ve 1947 Paris Antlaşması ile gariaskeri statüde bulunması gereken adalarda askeri tatbikat​ yapacak...  Pentapostagma haber sitesi, bu gelişmeyi duyururken Abdülhamid Han sondaj gemisi endişelerini de dile getirdi. Haberi "Abdülhamid'in Doğu Akdeniz'e olası çıkışına Yunan-İsrail engeli" başığı ile okurlarına sundu.

10 ARALIK'A KADAR SÜRECEK 

Ülke, Abdülhamid Han sondaj gemisinin bir sonraki faaliyet alanının neresi olacağını merakla beklerken Türkiye'yi tahrik etmekten de geri durmadı. Ege'nin çeşitli noktalarında başlayacak Astrapi tatbikatının senaryoları deniz ablukası ve bir düşmanın bölgeden uzaklaştırılması... Tatbikata, Yunan donanması ve hava kuvvetleri unsurları katılacak. 10 Aralık'a kadar sürmesi planlanan tatbikatta, Heron insansız havacı da yer alacak. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...