Tgrt Haber

Yunanistan'ın İHA'sı alay konusu oldu: Oyuncak gibi

02 Aralık 2022 09:42 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 09:53
Yunanistan'ın İHA'sı alay konusu oldu: Oyuncak gibi

Ege ve Akdeniz'deki tansiyonu artıran Yunanistan silahlanmaya devam ediyor. Askeri harcamalarını artıran ve ABD’nin bir üstü haline gelen Atina'nın yeni SİHA projesi ters tepti. Türkiye'yi bu alanda yakalamak için geliştirilen İHA alay konusu oldu.

Türkiye’ye yönelik provokasyonlarına devam eden ve ABD’nin adeta üssü haline gelen Yunanistan​, Türkiye’yi İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisinde yakalamak için adım attı. Ancak ortaya çıkan sonuç alay konusu oldu.  Yunanistan’ın yaptığı 'Talos' isimli İHA’nın yaptığı test uçuşu sosyal medyada gündem oldu. Talos için "Oyuncak gibi nereden almışlar" yorumu yapan kullanıcılar söz konusu İHA​'nın Türkiye’nin ürettiği Alpkuş'un kötü bir kopyası olduğu yorumunda bulundu. 4.4 metre uzunluğundaki İHA'nın saatte 180 kilometre hıza çıkabildiği açıkladı.

KRİZ MİÇOTAKİS​'İN AÇIKLAMALARI İLE BAŞLADI

Türkiye​ ile  Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası gerilmişti. Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek "Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum" demişti.

Yunanistan'ın İHA'sı alay konusu oldu: Oyuncak gibi

Türk İHA'sı Alpkuş'a benzetilerek dalga konusu oldu. 

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu. Yunan Başbakanın "Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir" sözleri ise ayakta alkışlandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...