Tgrt Haber

Yürüyüşünü tamamlayan Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 19:50 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 19:59

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'da başlattığı 'Değişim ve Adalet' yürüyüşünün sonuna geldi. Ankara'daki CHP Genel Merkezi önünde yürüyüşünü tamamlayan Özcan'ı kalabalık bir grup karşuladı. İstifaya davet ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler sarf eden Özcan, "Sen demokrat değilsin. Koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın" dedi. Genel Merkez binası önünde toplanan kalabalık ise "Diktatör Kemal" diye slogan attı.

Üç Temmuz'da Bolu Belediye Başkanı​ Tanju Özcan'ın başlattığı "Adalet ve Değişim Yürüyüşü"nün sonuna gelindi. 9'uncu gününde dün Ankara​'ya ulaşan Özcan, Anıtkabir ziyareti sonrası CHP Genel Merkezi’ne geçti. Özcan’ı, bina önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve beraberindeki heyet karşıladı. 

Partililer bina önünde "Diktatör Kemal" ve "Kemal istifa" sloganları attı. Kılıçdaroğlu​ ise bu sırada İstanbul'daki programlarına devam etti.

"SEN KENDİ PARTİLİLERİNDEN KORKAN BİR GENEL BAŞKANSIN" 

Kendisi için hazırlanan otobüsün üzerinde konuşma yapan Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na yönelik sert sözler kullandı. 

Özcan, "Ben zannettim ki seçimi kaybedince koltuğu bırakacak ama yapmadı. Yunanistan’da bile seçimi kaybeden Çipras bıraktı. Bizde ise bir şey olmamış gibi devam ediliyor. Sen demokrat değilsin. Sen sadece kendi muhaliflerinden korkan, kendi partililerinden korkan, artık koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Merkezi önünde 'istifa' çağrısı yapan partililer

Özcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Çevresinde de yeterince yalakaları var; ‘şöyle başarılı olduk, böyle başarılı olduk’ diyorlar. Şimdi size ilk kez duyacaklarınızı anlatıyorum; Genel Başkanla TBMM’deki odasında konuştum. ‘Sayın genel başkan size kazanamazsınız demiyorum, yüzde 50 şansınız var ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın veya İBB Başkanımızın yüzde 99 şansı var.’ Bunu defalarca söyledim.

Bana cevaben dedi ki; İstanbul ve Ankara’yı 9 ay süreyle AKP’ye devredemeyiz. İstanbul ve Ankara’yı AKP’ye 9 ay teslim etmemek için Türkiye’nin 5 yılını devrettiniz.

Peki kendini nasıl aday yaptırdı? İster kızın ister kızmayın; Altılı Masa’yı kurdu, daha sonra da yüzde 1 oy alamayan partilerin genel başkanlarına Cumhurbaşkanı yardımcılığı verdi, bakanlıklar verdi 40 milletvekili verdi ve kendisini onlara aday ilan ettirdi.

Soruyorum size adayı belirlerken teşkilatın önerisi alındı mı? Yazık değil mi bu kaprisler nedeniyle ülkenin 5 yılını kaybettik.

Size bir şey daha söylemek istiyorum; sizin bildiğiniz o 38 milletvekilinden başka Rıfat Hisarcıklıoğlu da en az 4 milletvekilini CHP listelerine koydu."

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...