Tgrt Haber

Zafer Partisi'nin Ankara adayı belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 15:42 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 15:48
Zafer Partisi'nin Ankara adayı belli oldu

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) başkan adayını duyurdu. Zafer Partisi Ankara için Bartu Soral'ı seçti.

Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ulus'taki 1'inci TBMM binası (Kurtuluş Savaşı Müzesi) önünde Ankara​ adaylarını duyurdu. Özdağ, Ankara için Bartu Soral'ı seçtiklerini açıkladı.

Ankara'yı tekrar canlandıracak, 21'inci yüzyıla taşıyacak bir belediyecilik anlayışıyla ABB​'nin yönetilmesini hedeflediklerini aktaran Özdağ, "Bartu Bey, deneyimli bir ekonomist. Kalkınma ekonomisi konusunda birçok ülkenin kalkınma programlarını yönetmiş bir kalkınma iktisatçısı, proje insanı olarak Zafer Partisi'nin siyasi vizyonunu en iyi temsil eden kişilerden birisi" dedi.

Zafer Partisi'nin Ankara adayı belli oldu - 1. Resim

BARTU SORAL KİMDİR?

Ankara'da 1970 yılında doğan Bartu Soral, orta ve lise öğrenimini Ankara Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Finans alanında lisans derecesini Kanada Saint Mary's Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde; Kalkınma Ekonomisi alanında ise yüksek lisans derecesini Kanada Dalhousie Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde aldı.

İş yaşamına özel sektörde adım atan Soral, Polat Holding ve Koç Holding bünyesinde görev aldı. 2003 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) katılan Soral, 2005 yılında Türkiye Program Müdürlüğü'ne yükseldi. UNDP'deki görevi süresince, gelişmekte olan ülkelerin sorunlarına çözüm odaklı politikalar, küresel finansal sistem, bankacılık ve Türkiye'nin kalkınma stratejileri konularında çalışmalar gerçekleştirdi.

Zafer Partisi'nin Ankara adayı belli oldu - 2. Resim

UNDP'yi temsilen Avrupa Birliği, Dünya Bankası, IFAD, OECD gibi uluslararası kuruluşlarla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili bakanlıkları ve kurumları arasındaki borçlanma ve proje yapılandırma görüşmelerini yöneten Soral, aynı zamanda UNDP Program Müdürü olarak 70 milyon dolarlık kalkınma projelerinin tasarımı ve uygulanmasından sorumlu oldu.

2009 yılında Birleşmiş Milletler görevinden ayrılan Soral, akademik çalışmalarına devam ederek Başkent Üniversitesi'nde ders verdi, çeşitli gazetelerde köşe yazıları kaleme aldı, söyleşilere katıldı ve konferanslarda tebliğ sundu. Ayrıca uluslararası finansman arayışındaki şirketlere danışmanlık yaparak büyük ölçekli yatırımlara destek oldu. Şu anda Azerbaycan'da yatırımları bulunan ve Orta Asya ülkeleri ile iş birlikleri üzerine çalışan Soral, Türk firmalarının uluslararası pazarlara açılmalarını desteklemekte ve uluslararası finansmana erişimlerine yardımcı olmaktadır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...