Tgrt Haber

Ziya Sözen, 'ABD'de olsa idam ederlerdi'

23 Şubat 2016 08:50
Ziya Sözen, 'ABD'de olsa idam ederlerdi'

Ankara’daki hain saldırıyı gerçekleştiren YPG’li canlı bomba için açılan çadırı ziyaret eden HDP milletvekili Tuğba Hezer’e şehit yakınlarından büyük öfke var.

Ankara’daki patlamayı gerçekleştiren YPG’li canlı bomba için kurulan taziye çadırına katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’e tepkiler sürüyor. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Şehit ailelerinin, vergileriyle TBMM’de milletvekili sıfatıyla maaş alan birinin bu teröristin cenazesine katılmasını nefretle ve şiddetle kınıyorum” dedi. Sözen, “Bu olay demokrasinin beşiği İngiltere’de, Fransa’da, Amerika’da olmuş olsaydı o vekil ya idama mahkum edilirdi,  ya da ülkenin vatandaşlığından çıkartılırdı” diye konuştu. Ziya Sözen Star’a yaptığı açıklamada, taziye çadırının Van Belediyesi tarafından organize edildiğini hatırlattı. Sözen özetle şunları söyledi:

ÖZÜR DİLESİN

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütü olarak gördüğü PYD, YPG  terör örgütü mensubu birini ve bu kadar vatandaşımızın şehit olmasına sebep olan birisinin cenazesine TBMM’de milletvekili sıfatıyla maaş alan bir vekilin katılmasını kabul etmiyoruz.  Bu milletvekilinin süratli bir şekilde meclis kürsüsünden bütün halkımızdan, şehitlerimizin ailelerinden herkesten özür dilemesini bekliyoruz. Bir taraftan güvenlik güçleri vatanımızı savunurken şehit oluyorlar, diğer taraftan bu askerlerimizi şehit edenlerin cenaze törenleri düzenleniyor ve bu cenaze törenlerine milletvekili sıfatını taşıyan pervasızların katılmasına ve onların yanına kâr kalmasını doğru bulmuyoruz.”

Bu olaya şaşırmadıklarını söyleyen Sözen, “HDP Eş Genel Başkanları PKK’yı, YPG’yi, PYD’yi bir terör örgütü olarak görmüyor, orada savaşanları da halk kahramanı olarak görüyorlar. Böyle bir ortamda HDP’nin bu küstahça tutumunu onların penceresinden bakarsak kendilerine yakışır bir hareket olarak görüyoruz” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olay demokrasinin beşiği İngiltere’de, Fransa’da, Amerika’da olmuş olsaydı durum çok daha farklı olurdu. Oradaki vatandaşlar bir terör örgütü tarafından katliama maruz bırakılmış olsaydı ve bu ülkelerin meclisindeki bir milletvekili böyle bir tavır içerisinde bulunmuş olsaydı o ülkelerin tutumunu hepimiz biliyoruz. Ya idama mahkum edilirdi,  ya da ülkenin vatandaşlığından çıkartılırdı.”

Ziya Sözen, 'ABD'de olsa idam ederlerdi'

HEZER’E SORUŞTURMA

Ankara bombacısı için taziye ziyaretinde bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında, “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan soruşturma başlatıldı. Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli’deki bir çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü PKK’lı teröristin cenaze törenine katılarak, tabutunu taşıyan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında, “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

14 TUTUKLAMA

Ankara’da meydana gelen hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcıları tarafından sorguları yapılan 21 şüpheliden 14’ü tutuklandı. 7 kişi ise serbest bırakıldı.  

DİLEK ÖCALAN DA PKK’LI CENAZESİNDE

HDP milletvekili Dilek Öcalan PKK’li bir teröristin cenaze törenine katıldı.  Van’da güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaralanan ve bir süre önce kaldırıldığı hastanede ölen PKK’lı Ramazan Beyazpirinç için dün memleketi Siverek’te cenaze töreni düzenlendi. PKK ve elebaşı Öcalan lehine sloganların atıldığı cenaze törenine HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan da katıldı. Öcalan burada yaptığı konuşmada müzakere sürecine geri dönülmesini isteyerek, “Kürt halkını öldürerek bitiremezsiniz. Bir adım dahi geri atmadan bu mücadeleye devam edeceğiz, bunu herkesin bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Star - Görkem Yağar)

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...