Tgrt Haber

BM Genel Sekreteri Guterres'ten ramazan mesajı: Adil ve eşit bir dünya inşa edelim

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Mart 2023 03:27 - Güncelleme : 23 Mart 2023 03:29
BM Genel Sekreteri Guterres'ten ramazan mesajı: Adil ve eşit bir dünya inşa edelim

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ramazan ayının manevi gücünden yararlanarak, herkes için daha adil ve eşit bir dünya inşa etme çağrısında bulundu. Guterres, bu zor zamanlarda, çatışma bölgelerindeki insanlar, yerlerinden edilenler ve acı çekenlerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Guterres​, dünya genelindeki Müslümanlara samimi dileklerini ileterek, Ramazan​'ın tefekkür ve öğrenme ayı olduğunu belirtti.

İnsanlığın bu ayda hoşgörü ve merhametle bir araya geldiğini belirten Guterres, BM​'nin de misyonunun diyalog, birlik ve barışı yaymak olduğunu anımsattı. 

"EŞİT BİR DÜNYA İNŞA EDELİM"

Guterres, bu zor zamanlarda düşüncelerinin çatışma bölgesinde olanlar, yerlerinden edilenler ve acı çekenlerle olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayında barış, karşılıklı saygı ve dayanışma çağrısında bulunduğunu belirten Guterres, "Kutsal ay ramazandan feyz alarak herkes için daha adil ve eşit bir dünya inşa edelim. Hayırlı ramazanlar." mesajını paylaştı. 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...