Tgrt Haber

12 ay ömür biçtiler! Denek olup kanseri yendi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
30 Aralık 2022 14:06 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 16:31
12 ay ömür biçtiler! Denek olup kanseri yendi

Omuz ağrısı şikayetiyle doktora başvuran ve safra yolu kanseri teşhisi konulan kişiye 12 ay ömür biçtiler. Kanser ilacı için denek olup kanseri yendi.

İngiltere’de omuz ağrısı şikayeti ile doktora başvuran 51 yaşındaki kaynakçı Robert Glynn, safra yolu kanseri teşhisiyle hayatı alt üst oldu. Doktorlar tarafından sadece 12 aylık ömür biçilen Glynn, çaresiz bir şekilde bir kanser ilacının test aşamasına denek olarak katıldı. Tedaviye cevap veren Glynn, bu ilaçla kanseri yenmesiyle bir kez daha şaşkınlık yaşadı. 

KANSERİ YENDİ 

Hastalar, safra yolu kanserine teşhis konulmasından sonra beş yıl veya daha uzun süre yaşıyor. Ancak Robert'ın tümörü karaciğerinden adrenal bezine kadar yayılmıştı. Testlerde Glynn’in tümörlerinin çok sayıda genetik mutasyona sahip olduğu ortaya çıktı. Doktorlar tarafından henüz adı açıklanmayan bir immünoterapi ilacına kemoterapi​ ile birlikte iyi yanıt verebileceği kanısı oluştu.  Deney aşamasındaki ilaca başlayan Glynn’in tümörlerinden geriye sadece ölü dokular kaldı. Yani bu hastalığı yendiği anlamına geliyordu. 

BU SONUÇ BİR BAŞLANGIÇ

Sağlıklı yaşamayı seçen Bay Glynn, "Böyle bir şey olduğunda hayatın yaşamak için olduğunu anlıyorsunuz" dedi. Araştırma lideri Prof Juan Valle, "Bu araştırma, gelecekte hastaları nasıl tedavi ettiğimiz konusunda bir değişikliğe yol açabilir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: The Sun

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...