Tgrt Haber

2015 yılından sonra ilk ölüm gerçekleşti! Gizlice yayılan alaskapox virüsü

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 14:43 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 14:46
2015 yılından sonra ilk ölüm gerçekleşti! Gizlice yayılan alaskapox virüsü

AKPV olarak bilinen "Alaskapox" isimli virüs, küçük kemirgenlerden insanlara yayılıyor. Cilt lezyonları, şişmiş lenf düğümleri ve kas ağrısı gibi hafif belirtilerin yaşanmasına neden olan virüsten ilk kez bir hastanın öldüğü belirtildi.

İlk olarak 2015 yılında tespit edilen Alaskapox isimli virüs​ nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. 2015 yılından itibaren 7 kişide gözlemlenen virüsün belirtileri arasında kas ağrısı ve cilt lezyonları yer aldı. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden yaşlı adama hastalığın ana bulaşma yolu henüz belirlenmedi. 

VİRÜS NEDENİYLE İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ 

AKPV olarak bilinen "Alaskapox" isimli virüs, küçük kemirgenlerden insanlara yayılıyor. Cilt lezyonları, şişmiş lenf düğümleri ve kas ağrısı gibi hafifi belirtilerin yaşanmasına neden olan virüs, ilk kez 2015 yılında gözlemlendi. Bu yıla kadar 7 enfeksiyon vakası görüldü. TRT'de yer alan bilgilere göre; yaşlı adamın virüsü kendisini tırmalayan kediden kapmış olabileceği açıklanırken, kedinin virüs testi negatif çıktı ancak virüs pençelerinden yayılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

2015 yılından sonra ilk ölüm gerçekleşti! Gizlice yayılan alaskapox virüsü - 1. Resim

HASTALIĞIN BULUŞMA YOLU TESPİT EDİLEMEDİ 

AKPV'nin insanlar arasında bulaşabileceğine dair bir kanıtın olmadığını belirten yetkililer, ayrıca kedi ve köpek gibi evcil hayvanların da "virüsün yayılmasında rol oynayabileceği" konusunda uyarıda bulundu. Bilim insanları patojenin ana bulaşma yöntemini henüz belirlemedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...