Tgrt Haber

Yeni bir kabus daha! 50 ülkede görülen yeni virüs, Kovid-19 türlerine karşı direniyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2022 14:21 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 15:09
Yeni bir kabus daha! 50 ülkede görülen yeni virüs, Kovid-19 türlerine karşı direniyor

Uzmanlar, son haftalarda artan vakalar sebebiyle yürüttükleri araştırma sonucunda yeni bir Omicron türünün ortaya çıktığını ve Kovid-19 türlerine direnç gösterdiği tespit etti. Hastalığın şiddeti diğer Omicron varyantları ile aynı olsa da enfeksiyonu önlemek için geliştirilen tedaviler, yeni bir Kovid-19 varyantı olan BQ1'e karşı işe yaramadı.

Uzman virologlardan kritik bir uyarı geldi. BQ1 isimli varyantın 50 ülkede tespit edildiğini belirten uzmanlar, diğer Covid-19​ varyantları gibi ateş, öksürük, bitkinlik, tıkanıklık, boğaz ağrısı, mide bulantısı, ishal ve baş ağrısı gibi semptomlara sahip olduğunu belirtti.

VARYANTLAR KENDİNİ GİDEREK YENİLİYOR

Uzmanlara göre diğer Omicron varyantlarıyla aynı semptomlara sahip olan BQ1 varyantı, bağışıklığı düşük kişiler için büyük bir zorluk oluşturabilir. Belfast Telegraph'a konuşan Virolog Connor Bamford, "Bence bu konuda biraz endişelenmemiz gerekiyor.” dedi. Varyantların giderek kendini yenilediğini bildiren Bamford, "Sürekli olarak yayılabilen ve bağışıklığımızı aşabilen farklı varyantların ortaya çıktığını görüyoruz.” dedi. Bamford, virüsün en kötü etkilerine karşı en iyi korumamızın aşılanmak olduğunu sölerine ekliyor.

Yeni bir kabus daha! 50 ülkede görülen yeni virüs, Kovid-19 türlerine karşı direniyor

KOVİD-19 GEÇİRENLERDE KARACİĞER SORUNU DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre BQ1 küresel olarak dolaşan 300'den fazla Omicron varyantından sadece biri. Ayrıca yeni araştırmalar Kovid geçiren kişilerin enfeksiyondan sonraki aylar ve yıllarda karaciğer hasarından mustarip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. ABD'deki Massachusetts General Hastanesi’nden araştırmacılar, Kovid-19 vakası geçiren kişilerde daha fazla karaciğer sorunu görüldüğünü tespit etti. Kovid-19 geçirmiş hastaların diğer hastalara göre daha yaygın karaciğer fibroz tanısı ile hastaneye başvurduğu belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...